В оновленому рейтингу УЄФА, за підсумками єврокубкового тижня, Україна як і раніше знаходиться на сьомому місці, трохи не дотягуючи до Португалії, але випереджаючи Голландію та Росію.

На цьому тижні чотири українські клуби здобули лише три нічиї, при одній поразці. Це дозволило збільшити показник нашої країни в таблиці коефіцієнтів УЄФА до 9.333 бала. Однак у довгостроковій перспективі цей показник вкрай низький.

Один з головних конкурентів - російські клуби - напередодні здобули три перемоги над сильними суперниками у Лізі Європи, представниками національних чемпіонатів Англії, Німеччини та Іспанії. Це практично гарантує росіянам за підсумками сезону місце не нижче 8-го навіть без урахування того, що і на наступних етапах змагань росіяни можуть набрати очки, повідомляє «УНІАН».

Що стосується голландських клубів, то єдиний їхній представник в єврокубках на даний момент, амстердамський «Аякс», також виграв.

Україна, судячи з динаміки виступи своїх клубів і представників країн найближчих конкурентів, за підсумками сезону опуститься на дев'яте місце.

Нагадаємо, 13 лютого донецький «Шахтар» зіграв внічию в Лізі чемпіонів з німецькою «Боруссією» (2:2), 14 лютого київське «Динамо» зіграло внічию з французьким «Бордо» (1:1), харківський «Металіст» - з англійським «Ньюкаслом» (0:0), а дніпропетровський «Дніпро» поступився швейцарському "Базелю" (0:2).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260