Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 8 по 15 лютого.

«У нас своєрідний парламент, і, напевно, важко в світі знайти інший такий парламент, який 2,5 місяці витратив на кнопки. Кнопкове питання для них зараз найголовніше», - прем'єр-міністр Микола Азаров про блокування роботи Верховної Ради.
 
«Він стурбований станом справ у парламенті, і зі свого боку пропонує свої послуги для того, щоб вирішити дане питання», - лідер фракції ПР Олександр Єфремов про те, що Президент Віктор Янукович готовий підключитися до вирішення питання про розблокування Верховної Ради.

«Цього року я не обіцяю дипломатичних чудес, але впевнений: зовнішня політика України буде максимально деідеологізованою, прагматичною, виваженою», - міністр закордонних справ України Леонід Кожара про зовнішню політику України.

«Якщо комусь, може, ґудзик і відірвемо, все це покажуть по телевізору і вони ще раз, як герої, пропіараться на всю країну, сказавши, що вони нібито постраждали за добру справу. Але ми не будемо псувати їхні дорогі костюми від «Бріоні», - регіонал Михайло Чечетов про сподівання опозиції на те, що більшість застосує силовий варіант для розблокування Ради.

«Я чай дам, каву. Нехай сидять, домовляються. Потрібен день - хай сидять день, потрібна доба - хай сидять добу, а може, більше»,- голова ВР Володимир Рибак про те, що готовий закрити в своєму кабінеті лідерів фракцій до того моменту, поки вони не домовляться.

«Якщо ми сьогодні весь наш бюджет, який у нас є, направимо не на зарплату і не на пенсію, а тільки на дороги, то все одно не виправимо ситуацію», - прем'єр-міністр Микола Азаров про ремонт українських доріг.

«Про який тиск ми взагалі говоримо? Йому що, паяльник у вухо вставляли, прищемили пальці дверима?», - регіонал Вадим Колесніченко про те, що вірити заявам Валерія Іващенка щодо погроз переслідування в Україні не можна.

«Парламент, як якась забігайлівка: ночами горілку п'ють, варениками закушують», - регіонал Михайло Чечетов про блокування роботи Верховної Ради представниками опозиції.

«Посміховище з держави робити в світі ми не будемо», - регіонал Володимир Олійник про те, що ПР проти силового розблокування.

«Сам прецедент, коли без залу можна позбавляти депутатських повноважень, не влазить у жодні ворота», - регіонал Давид Жванія про позбавлення судом двох мажоритарників депутатських повноважень.

«Ми покладемо цьому край. Наживатися на здоров'ї наших людей аморально і неприпустимо», - прем'єр-міністр Микола Азаров про тих, хто спекулює на продажу ліків українцям.

«Я - не злочинець, я - політичний в'язень і мені нема за що просити помилування», - екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко про те, що не буде просити Президента України Віктора Януковича про помилування.

«Він же не людина. Якщо він це зробив, то в чому питання, він же нелюд. Ось і висновок», - екс-президент України Леонід Кучма про вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.
 
«Наша фракція вчиться, і того, що було раніше, коли ми смішили весь світ, не буде. Тому нехай наші опоненти не чекають, що ми підемо з кулаками», - регіонал Олександр Єфремов про те, що силового розблокування роботи ВР 19 лютого не буде.
«Я мало вірю, що через місяць будуть оголошені вибори. Десь якийсь консенсус повинні знайти і опозиція і влада, тому що і опозиція має рацію, і влада має рацію. Хтось третій повинен з'явитися і розсудити», - екс-президент України Леонід Кучма про заблоковану роботу ВР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

698