Сьогодні, 15 лютого, в Києві відкрили меморіальну дошку видатному державному діячеві України Володимиру Щербицькому з нагоди 95-річчя від дня його народження. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Об'єктивна оцінка ролі Володимира Щербицького в історії нашої держави вже поставлена. Головний критерій такої оцінки - це реальні заслуги перед державою. Період СРСР - це частина історії нашої країни», - зазначив під час церемонії відкриття меморіальної дошки віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.
 
 
«Служити народу і країні можна по-різному. Справжні патріоти не чекають подяки або визнання, вони просто роблять все, щоб рідна земля процвітала. Мені особливо приємно, що дошка пам'яті Володимиру Щербицькому встановлена ​​у самому серці столиці. Ця земля пам'ятає епоху Київської Русі, соціалістичний період і зараз є свідком української незалежності. Тут є місце для пам'яті всіх епох і всіх героїв», - зазначив голова КМДА Олександр Попов.

Дошку пам'яті виготовило і встановило Управління охорони культурної спадщини КМДА за зверненням благодійної організації «Благодійний фонд «Українська державність». Вона встановлена ​​на будинку під номером 8 на вулиці Десятинній, саме тут свого часу жив Щербицький.

Володимир Щербицький народився 17 лютого 1918 р. в родині робітника в містечку Верхньодніпровську Дніпропетровської області.

З 1955 року був депутатом Верховної Ради УРСР, з 1958 - СРСР. З травня 1972 року - член президії обох рад. У 1961-1963 і 1965-1972 роках - голова Ради міністрів.

За час перебування В.Щербицького на посаді в Києві був побудований меморіальний комплекс «Український музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.» (відкритий 9 травня 1981 р.), музей В. Леніна (тепер Український дім), монумент Жовтневої площі (тепер Майдан Незалежності) на честь Жовтневої революції здійснено реконструкцію Хрещатика.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

614