Влада Києва планує ввести електронний моніторинг харчування. Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Природно, що батьки хвилюються з приводу того, як годують їхніх дітей у садку. Без сумніву, це дуже важливе питання. Тому електронна система, яку ми плануємо ввести, дозволить щоденно інформувати батьків про те, який раціон запропонований для їхніх малюків, скільки калорій містить їжа, які продукти використані у її приготуванні, хто виробник цих продуктів. Це дозволить більш прозоро вибудувати систему харчування дітей, зробити її дійсно якісною», - розповів Попов.

За його словами, у Печерському, Дарницькому та Оболонському районах вже запровадили експериментальну систему електронного запису у садочки.

«Тепер вибрати дошкільний заклад, враховуючи всі потреби малюка, можна не виходячи з дому - на спеціальному сайті. На його головній сторінці батьки можуть ознайомитися з кількістю груп у кожному із садків, з режимом роботи закладу та з його типом. Після того як вибір зроблено, в режимі онлайн система пропонує заповнити анкету. Після цього протягом 30 днів батьки повинні подати документи, щоб остаточно записати дитину у дитсадок», - розповів Попов.

Голова КМДА нагадав, що за останні два роки побудували або відновили роботу більше 20 дитсадків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155