Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 1 по 8 лютого.

«Це питання є дуже болючим для нас. Потрібен час, щоб знайти на нього відповідь», - Президент Віктор Янукович про те, що для вирішення питання щодо ув'язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко потрібен час.

«Як кажуть, без сліз неможливо дивитися на автомобільну дорогу Київ – Одеса, на ділянку дороги Хмельницький – Чернівці і т.д.», - прем'єр-міністр України Микола Азаров про стан українських автодоріг.

«Ми б не хотіли влаштовувати якісь циркові вистави і смішити весь світ ситуацією, яка склалася у нас у Верховній Раді», - регіонал Олександр Єфремов про те, що ВР силою розблоковувати не будуть.

«Іноді на шляху імплементації прийнятих законів існують природні перешкоди – чиновники, політики, які звикли, як кажуть, жити по-старому», - Президент України Віктор Янукович про те, хто заважає процесу просування України в ЄС.

«Випадок Тимошенко і Луценка – це тимчасові проблеми», - прем'єр-міністр Микола Азаров про засуджених екс-прем'єра Юлію Тимошенко і колишнього главу МВС Юрія Луценка.

«У нас є ресурс, є арсенал методів, цивілізованих, інтелігентних, культурних, щоб не позабруднювати їхні костюми за кілька тисяч євро від Бріоні», - регіонал Михайло Чечетов про те, що більшість не планує розблокувати роботу ВР силовим шляхом.

«Зараз фактично тривають канікули у народних депутатів. Все, як у казці: 31 грудня, 32-е, 33-є», - регіонал Владислав Лук'янов про блокування роботи парламенту.

«Якщо у вас немає депутатів для більшості, то ви чесно скажіть, що ми, мовляв, залякували своїх депутатів, забираємо у них картки і тиснемо за них кнопки», - лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк про голосування шляхом підняття рук або ж бюлетенями .

«Легко зайти у блокування, а вийти із нього важко, тому що еліта спить вдома біля дружин, блокують всі вдома, а рядові депутати ходять сюди, і їм некомфортно, вони розуміють, що так довго не може бути», - регіонал Володимир Олійник вважає , що опозиція вже втомилася від блокування ВР.

«Це не подвиг – ночівля у парламенті...» - лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко про те, що депутати із його політичної сили ночують у парламенті по змінах.

«Депутати від опозиції сьогодні, коли їхали у поїзді, вже отримали команду, що завтра блокують роботу парламенту. І сьогодні цей цирк просто для преси розігрується. Люди не хочуть працювати», - регіонал Олександр Єфремов про те, що опозиціонерам дали команду блокувати роботу ВР.

«У бухгалтерію, у касу ви ж не ходите з факсиміле? Не треба мене дурити!» - голова ВР Володимир Рибак про те, що опозиціонерам потрібно було зібрати оригінальні підписи для проведення позачергової сесії парламенту.

«Мені її просто шкода, по-перше, як жінку – вона чарівна, красива. Мені здається, спрага панувати призвела до тієї ситуації, у якій сьогодні вона опинилася», - екс-Президент Леонід Кучма про порушення кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко за звинуваченням в убивстві Євгена Щербаня.

«Головне – не злякатися тих семи мільярдів, тому що ми не повинні їх платити. За повітря ми не можемо платити долари», - перший Президент України Леонід Кравчук про те, що Україна не повинна платити «Газпрому» сім мільярдів доларів штрафу за недобір газу.

«Бог мене милував. Озираючись назад, думаю, що вчинив правильно», - голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що вчинив правильно, присвятивши себе політиці, а не бізнесу.

«У такій ситуації доцільно було б парламентаріїв західних демократій направити у Партію регіонів, і регіонали їм відкриють таємницю, як провести кнопку у приватне приміщення Чечетова, і щоб він навіть не виходив на роботу, а просто натискав одну кнопочку, і на парламентській трибуні висвічувалося, наприклад, 245 народних депутатів України», - лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк про методи, які більшість застосовує при голосуванні у сесійному залі.

«Позиціонуючи себе як ліберальна політична сила, вони зараз більше нагадують коричневі сорочки нацистів та їхніх поплічників СС «Галичина», - регіоналу Михайлу Чечетову блокування опозицією роботи ВР нагадує методи нацистів.

«Ми змушені констатувати, що сьогодні знову понад 2 млн 300 тис. грн наших платників податків вилітають «у трубу» з вини опозиції», - регіонал Олександр Єфремов про блокування роботи Верховної Ради опозицією.

«За всі три роки ми не отримали ніякої підтримки, навіть співчуття у питаннях газових форс-мажорних відносин, у які потрапила Україна», - Президент України Віктор Янукович незадоволений рівнем співпраці з Європейським енергетичним співтовариством.

«Це нагадувало якийсь цирк, опозиціонери були більше схожі не на державних службовців, а на босяків. Прийшли в одних сорочках, немов якісь хулігани, які збираються затіяти бійку», - регіонал Володимир Олійник про блокування опозиціонерами роботи ВР.

«Це банальне бажання показати криваві соплі, як їх побили», - регіонал Ярослав Сухий вважає, що блокуванням ВР опозиція намагається створити медіаефект.

«Це їхня проблема, яка свідчить про кризу жанру. З досвіду скажу, що таке блокування абсолютно короткочасне, поблокують – і розійдуться», - регіонал Вадим Колесніченко про блокування роботи ВР опозиціонерами.

«Я можу запитати у покупців: може, це спеціально я приїхав і ціни повісили. Я думаю, що це не так. Я питав, до речі, покупців. Швидше за все, така цінова позиція і зберігається протягом останнього часу», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що інформація про подорожчання продуктів в Україні – чутки.

«Я буду виконувати Регламент. Я його чітко виконую. Хто б які байки для малолітніх не розповідав», - голова парламенту Володимир Рибак про те, що не порушує Регламент ВР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

972