За попередніми розрахунками, аграрії витратять на проведення весняно-польових робіт близько 38,5-39 млрд. грн., тобто на 1,5 млрд грн більше, ніж торік. Про це повідомив під час брифінгу в Кабміні міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«На закупівлю основних матеріально-технічних ресурсів сільгоспвиробники направлять більше 29 млрд грн, а це на 500 млн грн більше, ніж у 2012 році. Власних коштів сьогодні сільгоспвиробники мають 30,5 млрд грн, тобто 80% від потреби, це більше від попереднього року десь на півмільярда», - пояснив міністр.

На сьогоднішній день, як прогнозують у Міністерстві, сільгоспвиробникам для проведення весняно-польових робіт не вистачає своїх особистих обігових коштів у розмірі близько 8 млрд грн. Для того щоб вирівняти ситуацію за рахунок банківських кредитів, буде запозичено більше половини - близько 4 млрд грн. Крім того, Аграрний фонд, який активно проводив форвардні закупівлі озимих, і зараз готується провести форвардні закупівлі в період підготовки та проведення весняно-польових робіт у розмірі 700 млн. грн.

Також, за словами міністра, з середини лютого до форвардних закупівель в розмірі близько 2 млн тонн (з попередньою оплатою до 70% від вартості), готується Продовольча зернова корпорація.

«Тобто додатково ми зможемо отримати більше 3 млрд грн для того, щоб провести вчасно, якісно і в повному обсязі забезпечити весняно-польові роботи», - розповів міністр.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190