Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що більшість запропонувала опозиції підписати Меморандум про взаєморозуміння.

Він зазначив, що на засіданні у голови Верховної Ради України Володимира Рибака «наші політичні опоненти запропонували нам текст меморандуму про взаєморозуміння у ВР». «Це, звичайно, дуже цікава пропозиція, щоб підписати в сотий раз меморандум про те, що потрібно виконувати українську Конституцію», - зазначив Яценюк.

За його словами, також представники більшості підкреслювали, що необхідно модернізувати систему «Рада», зокрема розробити і впровадити систему «Рада-4».

Він зазначив, що «єдине, що скажу, система «Рада-4» коштуватиме близько 15 млн. грн», повідомляє «УНІАН».

Яценюк підкреслив, що «меморандум ми, звичайно, розглянемо і колеги по опозиції скажуть свою позицію з приводу цього меморандуму, але ми далі наполягаємо на наших вимогах - особисте голосування кнопкою, руками або бюлетенями, будь-яким способом, що забезпечує особисте голосування».

Нагадаємо, 5 лютого у ВР мало відбутися відкриття другої сесії ВР сьомого скликання, однак з ранку опозиціонери заблокували роботу парламенту.

Трибуну і президію парламенту заблоковано досі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

525