Ситуація, що склалася в київському метрополітені, буде стабілізована після прийняття бюджету столиці. Про це заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За його словами, під час перегляду проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва на 2013 рік знайдені кошти для заміни рейок, дерев'яних шпал і мостових брусів, а також для часткового ремонту ескалаторного господарства КП «Київський метрополітен».

«Відразу після прийняття бюджету столиці ці кошти будуть терміново направлені на виконання необхідних заходів, які дозволять гарантувати безперебійну роботу метрополітену і безпеку його пасажирів. На цьому ми не будемо зупинятися і продовжимо працювати для виведення підприємства з кризового стану. У той же час нагадаю, що в плани міської влади не входить підвищення вартості проїзду в київському метрополітені», - підкреслив Голубченко.

Він також нагадав, що на 2013-2014 роки запланована серйозна модернізація рухомого складу київського метрополітену за рахунок коштів цільових зелених інвестицій (кошти Кіотського протоколу). За словами заступника голови КМДА, столиця повинна отримати 95 сучасних вагонів, які надалі планується експлуатувати на Святошинсько-Броварській лінії.

Нагадаємо, в КП «Київський метрополітен» вказують на проблему недофінансування своїх потреб і невідшкодування витрат на перевезення пільговиків з державного та місцевого бюджетів, а також невідповідність собівартості перевезень діючого тарифу на проїзд у метрополітені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182