Консолідація регіональних підприємств житлово-комунального господарства дозволить знизити вартість наданих ними послуг і встановити єдиний тариф у конкретному регіоні, вважає голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов.

«У разі великого розриву у тарифах в одному регіоні необхідно проводити централізацію, концентрацію підприємств з надання комунальних послуг», - наведені його слова у повідомленні прес-служби Нацкомпослуг.

Таким чином, на думку Саратова, скоротяться витрати, зокрема, на адміністративне обслуговування компаній, а також з'явиться можливість встановити єдиний регіональний тариф на ЖКП.

За його словами, подібна практика об'єднання, зокрема, водоканалів, впроваджена у Кіровоградській області шляхом консолідації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Знам'янки, Олександрії та Світловодська в єдину компанію - обласне комунальне виробниче підприємство (ОКПП) «Дніпро-Кіровоград» (Кіровоград).

За рахунок такого об'єднання у містах регіону, зокрема, Знам'янці, вартість води для населення знизилася на 46%, додав глава Нацкомпослуг, пише «Інтерфакс-Україна».

Саратов також зазначив, що комісія підтримує об'єднання республіканських підприємств водопровідно-каналізаційного господарства АРК у Кримське республіканське підприємство (КРП) «Вода Криму» на базі КРП «Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Сімферополя» (обидва - Сімферополь).

Як повідомляв ForUm, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, пропонує поетапне підвищення тарифів на тепло- і водопостачання, а також водовідведення з приведенням їх до економічно обґрунтованого рівня до 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, для доведення тарифу на теплову енергію до економічно обґрунтованого рівня його необхідно підняти на 37%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355