Розширення міжнародного співробітництва у сфері реалізації конкурентної політики сприятиме поліпшенню бізнес-клімату та інноваційного розвитку України. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов під час семінару «Стратегія розвитку конкурентного законодавства і огляд міжнародного досвіду», повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Міністр зазначив, що в умовах функціонування глобальної економіки уряд продовжує курс економічних реформ. Їхня основна мета - підвищення конкурентоспроможності економіки країни; модернізація промисловості, стимулювання внутрішнього попиту і збільшення обсягів виробництва вітчизняної продукції, розширення і зміцнення економічних свобод і дерегуляція економіки, а також створення умов для чесної і вільної конкуренції, вдосконалення законодавчих механізмів з метою підвищення ефективності національної системи захисту економічної конкуренції.

Прасолов повідомив, що урядом, на виконання Програми економічних реформ Президента України, в цьому році схвалено Концепцію Загальнодержавної програми розвитку конкуренції на 2014-2024 роки.

За словами міністра, реалізація цієї довгострокової Програми дозволить гармонізувати національну систему захисту конкуренції з європейськими та світовими стандартами, а також забезпечити розвиток взаємовигідного міжнародного співробітництва у сфері реалізації конкурентної політики.

У цьому контексті Прасолов зазначив, що Україна особливо цінує співробітництво з Конференцією ООН з торгівлі та розвитку і Організацією економічного співробітництва та розвитку, яке активізувалося останнім часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202