Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з виробниками цукру працює над розширенням зовнішніх ринків для реалізації вітчизняного цукру. Так, найбільш перспективними залишаються ринки країн Африки та Азії. Українські цукровари практично завершили сезон, переробивши 17 мільйонів тонн цукрових буряків і виробивши 2,2 мільйона тонн цукру. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на главу відомства Миколу Присяжнюка.

«На сьогодні в Україні майже завершено сезон цукроваріння на 63 підприємствах. Всього в 2012 році вітчизняні аграрії направили на цукрові заводи 17 мільйонів тонн солодкого кореня. І сьогодні підприємствами вироблено 2,2 мільйона тонн цукру. А це означає, що ці обсяги повністю забезпечують внутрішню потребу в цукрі, яка в середньому становить 1,8 мільйона тонн. Таким чином, українські споживачі повністю забезпечені цукром вітчизняного виробництва», - зазначив Присяжнюк.

За словами керівника відомства, збільшення виробництва цукру відбулося за рахунок збільшення врожайності цукрових буряків. А оскільки завдання щодо забезпечення внутрішнього ринку вже виконані, то зараз Мінагрополітики разом з виробниками цукру працює над розширенням зовнішніх ринків збуту.

«Для нас одним із основних завдань у цукровій галузі є розширення поставок цукру на зовнішній ринок. Зараз експортний потенціал вітчизняного цукру становить близько 450-500 тисяч тонн. І ми почали постачання перших партій цукру. Проте ми продовжуємо працювати разом з виробниками цукру над розширенням ринків збуту. Так, за попередніми оцінками, найбільш перспективними покупцями вітчизняного цукру є країни Африки та Азії», - додав Присяжнюк.

Зараз Мінагрополітики також звернулося до Міністерства закордонних справ щодо активізації пошуку нових зовнішніх ринків збуту для українського бурякового цукру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238