Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) і організатори заходу, присвяченого старту відліку п'ятисот днів до початку чемпіонату світу з футболу, вирішили відмінити святкування цієї події у зв’язку з трагедією в Бразилії. Про це повідомляє «Р-Спорт» з посиланням на АР.

У неділю в одному з нічних клубів міста Санта-Марія на півдні країни спалахнула пожежа, яка забрала життя понад 230 осіб. Святкування, присвячене круглій даті, що залишилася до початку мундіалю, було заплановано в Бразиліа на понеділок. Також цього дня ФІФА хотіла оприлюднити офіційний плакат першості, проте в результаті скасувала і цю подію.

Організація висловила співчуття сім'ям загиблих, додавши при цьому, що «як і раніше упевнена» в тому, що організатори чемпіонату світу зуміють реалізувати всі свої плани і належним чином забезпечать безпеку футболістів і вболівальників на турнірі.

Кілька матчів чемпіонату штату Ріо-Гранді-ду-Сул, у якому розташоване місто Санта-Марія, були скасовані у зв'язку з трагедією, а інші зустрічі по всій країні почалися з хвилини мовчання у пам’ять про загиблих.

Як повідомляв ForUm, більше двох тисяч чоловік знаходилися в нічному клубі в момент його займання в бразильському місті Санта-Марія в центральній частині штату Ріо-Гранді-ду-Сул.

Трагедія трапилася вчора після того, як на сцені, де виступала місцева рок-група, запалили піротехнічний виріб. Від іскор зайнялася звукоізоляція на стелі. У заповненому людьми приміщенні почалася паніка.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184