Для доведення тарифу на теплову енергію до економічно обґрунтованого рівня його необхідно підняти на 37%.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу повідомив директор департаменту тарифної політики у сфері теплопостачання Національної комісії державного регулювання у сфері комунальних послуг Микола Расковський.

«Зараз середньозважений тариф на теплову енергію становить 227 грн за 1 Гкал. без ПДВ, а економічно обґрунтована вартість однієї Гкал. у 2012 році склала 312 грн. На нашу думку, середньозважений тариф відстає на 37% від економічно обґрунтованої собівартості», - сказав він.

У той же час Расковський зазначив, чи будуть введені ці тарифи (економічно обґрунтовані) для населення - політичне питання, а не комісії Нацкомпослуг, тому що воно сильно пов'язано з платоспроможністю населення.

«І все таки, готуючись до того, що цей тариф може піднятися, комісія вже визначила економічно обґрунтований рівень собівартості виробництва, транспортування та постачання для 37 теплопостачальних компаній країни», - зазначив Расковський.

Також Нацкомпослуг передала на розгляд до Кабінету Міністрів два проекти постанов: «Проект поетапного доведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня на теплову енергію» і «Проект зміни системи датування теплопостачальних підприємств».

Як повідомляв ForUm, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, пропонує поетапне підвищення тарифів на тепло- і водопостачання, а також водовідведення з приведенням їх до економічно обґрунтованого рівня до 1 січня 2015 року.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313