Над музеєм із залишками древніх фундаментів Десятинної церкви будуть відтворені контури її стін. Про це в понеділок в ефірі програми «Особливий формат» на телеканалі «ТВі» розповів співавтор проекту консервації та музеєфікації Десятинної церкви, архітектор Юрій Лосицький.

«Що ми бачимо зовні - штучно нанесені розмітки залишків плану собору, - розповів Лосицький, коментуючи візуалізацію проекту музею. - Там зверху трішечки піднята апсида. Там може стояти вівтар, там можуть молитися, робити що завгодно ... будь-яку кількість народу витримає ця плита, і не тільки народу».

Він також додав, що дах-плита, встановлена ​​ на палях над залишками фундаментів Десятинної церкви, буде гарантувати збереження пам'ятки архітектури. «У такому варіанті покриття залишків будуть дуже добре захищені», - сказав архітектор.

Проект консервації та музеєфікації залишків фундаментів Десятинного храму був виконаний творчою архітектурною майстернею «Ю.Лосицький» на замовлення Київської міської державної адміністрації, комунального підприємства «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт».

Архітектурний проект передбачає розчищення та збереження стародавніх фундаментів Десятинної церкви, створення музею і встановлення над ним даху-плити на спеціальних палях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156