У списку кандидатів на посаду головного тренера збірної України з футболу значиться 30 претендентів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов на брифінгу після засідання виконкому ФФУ.

За його словами, вивчити список і вибрати з нього найбільш гідних кандидатів виконком доручив президенту Федерації Анатолію Конькову і голові тренерської ради ФФУ Михайлу Фоменку.

«Коньков заявив, що йому для цього буде потрібно 5-7 днів», - сказав Попов.

Він також повідомив, що в списку кандидатів є як і вітчизняні, так і зарубіжні тренери.

«Концепція така: не дивитися в паспорт і на графу національність, за основу брати якість, рівень підготовки даного тренера і його здатність вирішувати завдання», - зазначив перший віце-президент Федерації.

Попов зазначив, що українські тренери не поступаються іноземцям. Рівень зарплат, за словами першого віце-президента, на виконкомі не обговорювалося. «Якісь стелі - мінімальні і максимальні ціни - не розглядалися взагалі», - потонемо він.

Як повідомляв ForUm, після того, як Олег Блохін очолив київське «Динамо», посада головного тренера збірної України залишилася вакантною.

ФФУ запропонувала очолити збірну Андрію Шевченку, але той відмовився. Потім Федерація почала переговори з англійським фахівцем Гаррі Реднаппом, але він віддав перевагу українській команді англійський «Куїнз Парк Рейнджерс».

За повідомленнями ЗМІ, керівництво ФФУ розпочало переговори з Марчелло Ліппі щодо його роботи на посаді головного тренера національної збірної України.

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков заявив, що не коментуватиме потенційні кандидатури на посаду головного тренера збірної України з футболу.


Аліна Єремєєва,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366