Презентація президентської державної програми «Доступне житло» відбудеться у грудні поточного року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу після засідання Кабінету Міністрів заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков.

«Президент України презентує програму в грудні місяці», - сказав він.

Що стосується механізмів програми, то, за словами прем'єра, фінансово-лізингова компанія буде викуповувати житло у забудовника, після того як його вибере той чи інший учасник програми.

Людині потрібно буде тільки вибрати квартиру, надати довідку про доходи й проплатити перші 15%, і заселитися в житло. Їй не потрібно буде чекати, поки фінансова компанія перевірить достовірність інформації про доходи.

«15% - це, свого роду, застава. Людина повинна прийти в квартиру, яка повністю готова для проживання, вибрати, звернутися у фінансову компанію, проплатити 15%, надати довідку про доходи і жити. Не потрібно буде чекати 3 місяці, поки перевірять дані довідки», - сказав він, і нагадав, що, згідно з умовами даної програми, її учасники зможуть придбати житло до 55 кв. м під 3% річних.

Колесніков також додав, що, вибираючи квартири, люди звертають увагу на якість. «Це вже ринок, і якість - найважливіше». Відповідно, державі необхідні кваліфіковані кадри в будівельній галузі.

«Нам потрібні фахівці... Економістів і юристів ми отримали на 150 років вперед. Ми можемо вести позови по всьому світу в необмеженій кількості», - сказав він, і додав, що крім будівельників Україні необхідні й інші фахівці, наприклад, у машинобудуванні.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213