Влада підтримує і підтримуватиме реалізацію розпочатих в Україні національних проектів. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час презентації в Катарі національних проектів та інвестиційних можливостей нашої країни, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Як Президент України гарантую, що така позиція буде незмінною», - сказав він.

Янукович запросив представників катарського бізнесу відвідати Київ 7 грудня поточного року для участі у Другій міжнародній інвестиційній конференції. «Закликаю вас не втрачати можливість відкрити для себе Україну», - сказав він.

Сьогодні, зазначив Президент, наша держава має одну з найдинамічніших економік Європи з потужним потенціалом. «Україна - це держава, яка має високорозвинену економіку, в тому числі високотехнологічні галузі, такі як авіа-, суднобудування, комп'ютерні технології, а також висококваліфіковані людські ресурси», - підкреслив Президент.

У цьому контексті він нагадав, що більше двох років тому в Україні було розпочато реалізацію програми широкомасштабних реформ, важливою складовою якої є вдосконалення інвестиційного процесу. «Нами були визначені ключові пріоритетні сфери економіки, привабливі для інвестицій. Це, насамперед, енергетика (як традиційна, так і альтернативна), інфраструктура та сільське господарство. У цих галузях Україна є глобальним гравцем і займає істотне місце в світовій економіці», - сказав Глава держави.

За його словами, на кожному із зазначених напрямів розпочато реалізацію масштабних національних проектів, які користуються особливою підтримкою з боку держави. «І саме ці проекти можуть представляти практичний інтерес для ваших інвестицій», - підкреслив Янукович.

У присутності Президента було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Торгово-промисловою палатою Катару і Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255