Держава ініціює нові механізми підтримки бізнесу, зокрема, кредитування експорту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у ході засідання Кабінету Міністрів.

«Уряд активно створює нові можливості для створення доступу української продукції на зовнішні ринки збуту. Постійно ведеться робота щодо підготовки та підписання угод про вільну торгівлю з окремими країнами та групами країн», - сказав Азаров.

Прем'єр нагадав, що тільки у 2012 році набули чинності угоди про ЗВТ між Україною та державами Європейської асоціації вільної торгівлі, з країнами СНД. «Значно просунулися вперед переговори з Канадою, Туреччиною, Сербією, Ізраїлем, В'єтнамом і Сінгапуром. Вивчається вигода для українських підприємств від підписання угод з Єгиптом, Індією, країнами Перської затоки», - поінформував він.

Також, за його словами, держава ініціює нові механізми підтримки бізнесу, наприклад, кредитування експорту.

«Без потужної спеціалізованої фінансово-кредитної підтримки нашим експортерам не виграти конкуренцію. Упевнений, що незабаром спільними зусиллями нам вдасться побудувати систему експортної підтримки, коли іноземні покупці будуть отримувати українські товарні кредити для придбання українських літаків, кораблів, турбін, компресорів, гірських машин і т.д. І взагалі, монетарна політика має бути спрямована на підтримку і просування на світових ринках українських товарів», - підсумував Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269