Щорічно в Україні виявляється близько 22 тисяч нових випадків набуття ВІЛ-позитивного статусу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів журналістам сказала голова Держслужби України соціальних захворювань Тетяна Александріна.

«Якщо подивитися на криву, то ми можемо сказати, що рівень захворюваності збільшується, але темп приросту з кожним роком все зменшується. Згідно з прогнозом, який сьогодні прорахований для України, найближчим часом знизиться рівень захворюваності серед груп ризику», - заявила вона.

Медик також пояснила, чому в Україні зростає кількість хворих на СНІД. За її словами, «сьогодні пік захворюваності тих пацієнтів, які були інфіковані 8-10-15 років тому».

Александріна також повідомила, що рівень смертності збільшується, щорічно вмирають близько 4,5 тисячі людей через одночасного інфікування ВІЛ та туберкульозом.

«70% усіх померлих від СНІДу померли через ВІЛ-туберкульоз. Причина цього - несвоєчасне виявлення проблеми, люди пізно звертаються до лікарів», - зазначила вона.

Глава Держслужби повідомила, що протягом 2012 року збільшилася кількість пацієнтів, які отримують антиретровірусну терапію. До кінця року 48 тисяч пацієнтів отримають необхідне лікування. За її словами, знята проблема щодо забезпечення дітей цими препаратами - МОЗ закупив необхідні ліки на суму понад 9 млн грн і передав на місця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327