Контрольно-дисциплінарна інстанція Європейського футбольного союзу прийняла рішення дискваліфікувати нападника ФК «Шахтар» Луїса Адріано на один матч, повідомляє прес-служба УЄФА.

Таким чином, бразильський нападник не допоможе «Шахтарю» у поєдинку шостого туру групового етапу проти «Ювентуса». Крім цього, Адріано присвятить один день участі в одній із громадських футбольних програм.

Футболісту ставиться за вину порушення статті 5 дисциплінарного статуту УЄФА - «Принципи поведінки».

Як повідомляв ForUm, 20 листопада «Шахтар» достроково вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з групи, у якій протистояв чинному володарю трофею «Челсі» та кращій команді Італії «Ювентусу». Донецький клуб обіграв у гостях «Нордшелланд» з рахунком 5:2.

На 24-й хвилині матчу «Нордшелланд» відкрив рахунок. «Шахтарю» дуже швидко вдалося відігратися, але це супроводжувалося скандалом. Арбітр віддав спірний м'яч Вілліану, який за принципом фейр-плей повернув його данцям, вдаривши на половину поля суперника. Але Луїс Адріано побіг за посланим у напрямку воріт м'ячем, у свою чергу, захисники і воротар «Нордшелланда» зупинилися, і бразильський форвард «Шахтаря» відправив м'яч у ворота. Після з'ясування стосунків між футболістами і арбітром гол був зарахований.

Пізніше бразильський нападник попросив вибачення у вболівальників і УЄФА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329