Київський зоопарк заявляє, що домагатиметься виконання постачальником фламінго підписаного договору або розірве цю угоду.

Про це «УНІАН» заявив заступник директора КП «Київський зоопарк» з зоочастини Костянтин Орлов, коментуючи інформацію у ЗМІ про поставку в зоопарк рожевих фламінго замість червоних і чилійських.

Як повідомив Орлов, договір щодо придбання зоопарком фламінго двох видів - червоних і чилійських - був підписаний влітку цього року, а 21 вересня птахів привезли у зоопарк.

«Оскільки це була п'ятниця, 7-ма вечора, пізно розвантажували птахів, ми поставили їх на карантин 24 вересня, у понеділок. Під час карантинування у співробітників зоопарку виникли підозри, що ці фламінго одного виду. Оскільки птахи прибули молодими, то відразу визначити було досить складно підвид. Навіть орнітологів з великим стажем підвид у такому віці визначити складно, особливо якщо це червоний фламінго, рожевий», - прокоментував ситуацію заступник директора.

За його словами, на підставі цього був підписаний у зоопарку наказ і створена комісія, яка повинна була визначити підвид птахів, яких купили. «Після роботи цієї комісії склали акт 31 вересня про те, що всі птахи, які надійшли до Київського зоопарку, належать одному виду», - сказав Орлов.

Він зауважив, що на даний момент проплачена половина суми договору. Договір укладено до кінця цього року. «Ми написали листа про те, що птахи не відповідають тим, які вказані у договорі, і запросили продавця, який нам продав цих птахів, для з'ясування обставин і врегулювання цього конфлікту, у Київський зоопарк. Ми зараз чекаємо, коли він під'їде, щоб прийняти остаточне рішення - чи вносити якісь зміни у договори, чи відмовлятися від птахів і повертати їх. Птахів привезли 10, хоча договір на 12. Укладено два договори по шість птахів. Вони за ціною однакові. Один договір - це 96 тис.грн», - уточнив Орлов.

Лист постачальнику було написано на початку жовтня, і в зоопарку очікують, що він повинен з'явитися у найближчі дні.

«Оскільки договір ще не закрито, ми можемо у виробничому режимі вирішувати ці питання», - зазначив представник зоопарку. За його словами, на даний момент птахи залишаються на карантині.

Орлов також сказав, що якщо продавець (перебуває в Україні), не з'явиться, то зоопарк звертатиметься до суду. Хоча він вважає, що постачальник все ж з'явиться, оскільки з ним зоопарк працює не перший рік. «З цим постачальником працювало і колишнє керівництво зоопарку. І йому продавали тварин, і він нам продавав тварин», - зазначив Орлов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244