З часом держава прийде до того, що охоронні структури отримають зброю. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в інтерв'ю журналу «Експерт», текст якого оприлюднено на сайті МВС.

«Однак це станеться не завтра чи післязавтра», - сказав міністр.

За його словами, в Україні поки немає системи, яка зможе обґрунтовано визначати, кому давати зброю, а кому ні.

«Таку систему у державі вибудувати можна лише за кілька років. У нас є Державна служба охорони (ДСО). І якщо потрібен озброєний чоловік, з ДСО можна укласти договір, і вона візьме під охорону те чи інше підприємство або магазин», - пояснив він.

Захарченко вважає, що брати на роботу першого-ліпшого охоронця неправильно.

«Ось вам остання ситуація у Маріуполі. Невідомі зайшли з трубою у ювелірний магазин, вдарили охоронця і продавщицю по голові. Якби там працювала міліцейська охорона, у магазині було б обладнано як мінімум місце для співробітника. Це основна вимога. У нас найчастіше підприємці економлять на власній безпеці. І стаються такі випадки, як у Маріуполі», - поскаржився міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 листопада у Маріуполі було пограбовано ювелірний магазин.

Убитими в ході пограбування ювелірного магазину в Маріуполі виявилися молодий чоловік, 1991 року народження, та дівчина, 1985 року народження, які працювали у салоні.

З 18 жовтня в Україні набув чинності Закон «Про охоронну діяльність», прийнятий 4 липня 2012 р., згідно з яким охоронцям дозволяється носити бронежилети і шоломи, користуватися палицями і мати при собі службових собак. Закон також передбачає право охоронців мати при собі і в разі необхідності застосовувати спецзасоби - аерозолі, гумові кийки, газову та травматичну зброю

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332