Незалежна асоціація банків України критикує заяву «Української біржі» (Київ) про можливе призупинення торгів на 2 години на знак незгоди з ухваленням Верховною Радою закону про функціонування системи депозитарного обліку цінних паперів (законопроект №9428), який поки не підписаний Президентом Віктором Януковичем.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

«Незалежна асоціація банків України, яка представляє 94 банки, здивована закликами деяких гравців ринку призупинити торги на одній із українських бірж у зв'язку з їхньою незгодою з окремими положеннями закону про систему депозитарного обліку цінних паперів, який після схвалення Верховною Радою відданий на підпис Президенту України» , - йдеться у повідомленні.

НАБУ також зазначає, що підтримує положення цього закону щодо створення центрального депозитарію та надійної системи клірингу, повідомляють «Українські новини».

Згідно з повідомленням, НАБУ консолідувала позицію банківської системи і разом з іншими учасниками ринку звернулася з відкритим листом до Януковича з проханням підтримати ідею створення єдиного депозитарію і передати контроль за ним регулятору, щоб гарантувати максимальну прозорість і ефективність діяльності новоствореної структури.

Асоціація закликає всіх учасників ринку до цивілізованого діалогу, який виключає бойкот, страйки та інші методи тиску на учасників і регулятора ринку.

Нагадаємо, наприкінці серпня асоціація «Український кредитно-банківський союз» виступила за ветування Януковичем закону про функціонування системи депозитарного обліку цінних паперів.

Верховна Рада ухвалила цей закон 6 липня.

18 вересня «Українська біржа» заявила, що допускає припинення торгів на 2 години на знак незгоди з прийнятим Радою законом про депозитарну систему.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220