Столична влада рішуче налаштована навести порядок у сфері малих архітектурних форм. За словами першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, з часом у місті залишаться тільки МАФи, які виконують соціальні функції, як з продажу преси, обслуговування населення тощо.

Олександр Мазурчак зазначив, що з ситуацією з МАФами у столиці керівництво міста налаштоване серйозно боротися. «У Києві, на мій погляд, це ганебне явище. Такої кількості і такого жахливого виду МАФів немає у жодній столиці, у жодному практично місті. Я є послідовним противником МАФів. Як казав колись Жеглов: «Я давив і давити їх буду», - зазначив перший заступник голови КМДА.

При цьому Олександр Мазурчак зазначив, що МАФи, які виконують важливу соціальну функцію, і надалі служитимуть киянам. «Повинні залишитися тільки ті МАФи, які прикрашають місто, виконують конкретну соціальну функцію. Наприклад, кіоск, де ремонтуються чоботи або в якому працює годинниковий майстер, залишиться. Залишаться МАФи там, де поруч з будинками немає продовольчого магазину і люди дійсно можуть придбати в кіоску продукти харчування. Продаж преси залишиться обов'язково. А продаж шаурми або сумнівної якості продовольчих продуктів швидкого приготування повинна відійти вже в минуле», - зазначив Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, що голова КМДА Олександр Попов заявив, що місто прийме жорстких заходів по відношенню до тіньового бізнесу, який отруює життя киян і працює нелегально. «Починаємо реалізовувати політику, спрямовану на наведення порядку у цій сфері. Причому починаємо це робити дуже жорстко. Демонтовані МАФи будуть практично перетворені в металобрухт і відправлені на смітник», - сказав глава КМДА.

На думку спостерігачів, влада Києва серйозно взялася за наведення порядку у сфері малих архітектурних форм. Прийняті останнім часом у цій сфері кроки, на думку спостерігачів, свідчать про рішучий намір КМДА покінчити зі свавіллям власників МАФів. Так, наприкінці березня в столиці стартувала масштабна кампанія з демонтажу малих архітектурних форм, які розташовані біля навчальних закладів і здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. У березні ж за нездатність навести порядок у сфері Попов звільнив заступника начальника ДУ земельних ресурсів, який відповідає за роботу з МАФами. Також міська влада ініціює посилення покарання за захоплення землі під незаконні МАФи. З такою ініціативою до Верховної Ради звернувся голова КМДА Олександр Попов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208