Під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 спекуляцій з обмінним курсом не буде. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, голова Ради Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Борис Тимонькін.

«Ніякого свавілля, ніяких різких кроків не буде», - заявив глава НАБУ. Він пояснив, що коли йде великий приплив валюти, то банки «дещо приспускають, дають менше гривні». Банкір прогнозує, що обмінний курс може бути у діапазоні 7,90-7,98 грн. за долар, і буде триматися в районі номінального курсу Національного банку України.

Крім того, банкір запевнив, що українська банківська система готова до проведення Євро-2012. За словами Тимонькіна, у приймаючих містах банки працюватимуть за спеціальним плаваючим графіком з 08:00 до 21:00. Крім того, деякі банки вже змінили банкомати. «Ми поміняли 40 банкоматів, поставили найновіші у місцях скупчення уболівальників, поблизу стадіонів», - заявив він.

Що стосується меню банкоматів, то голова НАБУ нагадав, що у них меню вже давно різними мовами: українською, російською, англійською, а у деяких і німецькою.

Також проведено інструктаж з касирами. «Нам видається, що банкомати є найпростішою формою отримання грошей. Маючи картку, на яку кореспондується євро або долари, ви спокійно вставляєте її в український банкомат, отримуєте гривню за нормальним курсом, близьким до міжбанку», - сказав Тимонькін.

Крім усього іншого, банки будуть проводити частішу інкасацію банкоматів. «Навантаження буде набагато більше, відповідно, частіше потрібно проводити інкасацію, заповнювати їх грошима» - пояснив голова НАБУ. За його словами, інкасаторські машини матимуть доступ до фан-зон.


У той же час Тимонькін зазначив, що єдине, що не вдалося, це встановити на стадіонах автомати, де всі бажаючі змогли б придбати монети Євро-2012. «За правилами УЄФА це заборонено. На стадіоні не можна торгувати з металевих пристроів», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315