До кінця цього року на національних телеканалах України буде запроваджено пілотний проект щодо захисту дітей від інформації, яка може зашкодити їхньому здоров'ю та розвитку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему: «Захист дітей у медіасередовищі» заявив голова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов.

«Це буде нова національна система графічних зображень – значків, які супроводжуватимуть телевізійну продукцію. З їхньою допомогою батьки зможуть уберегти дітей від негативного контенту», - сказав він.

За його словами, розробкою системи знаків займається спеціальна міжвідомча робоча група, яка вже вивчила досвід країн Євросоюзу у цій сфері. «Сьогодні на законодавчому рівні не існує ефективної системи, яка захищала б дітей від шкідливої ​​ для їхньої психіки інформації. У результаті в ефірі українських телеканалів з'являються програми з елементами насильства, еротики і лайки», - зазначив Манжосов.

Керівник проекту Ради Європи (Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі) Ольга Сєдова підкреслила, що нова система графічних знаків може виявитися неефективною, якщо не буде забезпечено механізм саморегуляції телеканалів.

За її словами, саме так сталося у Польщі, де подібний механізм маркування змісту не спрацював через те, що власники телеканалів відмовилися виконувати взяті на себе зобов'язання щодо захисту дітей.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6631