Національний банк України і уряд досягли прогресу у забезпеченні підтримки економічної стабільності. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у НБУ заявив глава місії Міжнародного валютного фонду в Україні Кріс Джарвіс.

Група експертів МВФ працювала у Києві з 21 по 28 травня. Мета візиту – проведення обговорень у рамках консультацій за статтею IV у 2012 році. Були проведені зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, головою НБУ Сергієм Арбузовим, міністром фінансів Юрієм Колобовим, міністром палива та енергетики Юрієм Бойком, міністром економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенком, а також з іншими високопосадовими особами, представниками приватного сектору та громадянського суспільства.

Глава місії МВФ на брифінгу повідомив, що вперше відвідав Україну, підкресливши, що візит справив на нього приємне враження.

По завершенню візиту глава місії оприлюднив заяву, у якій йдеться про досягнення і завдання України.

«Уряд і НБУ досягли досить хороших результатів для забезпечення економічної стабільності України. Вітаємо проведення пенсійної реформи, прийняття нового Митного кодексу», - заявив Джарвіс і додав, що позитивом також є низький рівень інфляції, який підтримується монетарною політикою НБУ.

Ще одним плюсом у МВФ вважають поступ у питанні дерегуляції та спрощення законів щодо оподаткування.

У той же час, глава місії МВФ заявив, що для забезпечення стабільного економічного зростання і зниження фінансових ризиків Україні ще потрібно вирішити низку важливих питань, протистояти зовнішнім і внутрішнім викликам.

Джарвіс зазначив, що, за їхніми прогнозами, темпи зростання економічного розвитку можуть сповільнитися. Причинами можуть стати низький попит на продукцію українського експорту. «За нашими прогнозами, показник річного зростання складе 3%. Річна інфляція приблизно 7%, дефіцит поточного рахунку може збільшитися до 6,5% від ВВП, якщо не активізувати економічну політику», - сказав представник місії МВФ.

Крім того, Джарвіс подякував приймаючій стороні і особливо Національному банку України за хороший прийом і прозорий діалог з представниками української влади та зазначив, що перебуває під хорошим враженням від свого першого візиту в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336