Продавці Лук'янівського ринку, які не хочуть миритися з моральним тиском і напруженою психологічною обстановкою на підприємстві, мають намір зібрати ініціативну групу для альтернативних переговорів з новими власниками базару. Про це журналістам повідомив один із підприємців у четвер.

За його словами, багато продавців і орендарів торгових точок на Лук'янівському ринку практично байдуже ставляться до конфлікту господарюючих суб'єктів, що розгорівся навколо прав власності на майновий комплекс підприємства. «Ми хочемо працювати незалежно від того, хто буде генеральним директором або власником ринку. Проте сьогодні ми змушені, крім підприємницької діяльності, займатися ще й політикою в ім'я того, щоб попередні орендарі ринку залишилися при своїх інтересах і повернулися на територію «Лук'янівки», - сказав підприємець.

Він додав, що Роман Ропотан, заступник генерального директора ТОВ «Лук'янівський ринок», яке раніше орендувало територію майнового комплексу однойменного базару, організував на території підприємства систему малозрозумілих моральних зобов'язань. «Ми змушені ходити на мітинги на підтримку цієї адміністрації, оскільки завтра, як він говорить, може викинути нас на вулицю, позбавивши торгових місць і організувавши подальше переслідування на інших базарах. Оскільки бажаючих торгувати на «Лук'янівці» завжди вистачає, ми змушені триматися за свою роботу з подвійною силою. При цьому тих, хто реально підтримує його особисто, не більше 10-15% від загальної кількості підприємців», - зазначає торговець, передає «Цензор.НЕТ».

За його словами, особливо сильним почуття страху серед багатьох підприємців стало після подій 20 травня, коли у ході візиту в адміністрацію ринку від нападу невідомого потерпіла дівчина, Катерина Риженкова, заступник гендиректора ТОВ «Квіткова галявина», який купив ринок на аукціоні ще у 2010 році. «Багато для себе зрозуміли, що людина ні перед чим не зупиниться у своєму бажанні повернути ринок. Тому, швидше за все, будуть погоджуватися навіть на найбільш абсурдні ідеї – від пікетування будівлі Київради до початку Євро-2012 до протестів перед Адміністрацією Президента», - додав підприємець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218