Голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка заявив у вівторок, що «негайно» усунув від своїх обов'язків генерального секретаря комітету Володимира Геращенка після появи повідомлення Бі-бі-сі про те, що Геращенко, імовірно, збирався продати на чорному ринку квитки на Лондонську Олімпіаду 2012 року.

Бубка розпорядився сформувати незалежну комісію з розслідування можливих зловживань Геращенка, який обіймав свою посаду з 1997 року.

«Ми повинні бути справедливі і повинні прийти до вірного рішення», - зазначив глава НОК України.

Геращенко перерве своє перебування у Канаді, де він брав участь в організаційних зустрічах перед Олімпіадою, і у середу вилетить на Батьківщину.

Раніше лондонське бюро Бі-бі-сі, отримавши інформацію зі своїх джерел, провело власне розслідування і дішло висновку, що Геращенко мав намір продати за готівку до 100 квитків, що повинно було принести йому «тисячі фунтів стерлінгів».

Геращенко, як повідомляє сайт Бі-бі-сі, заявив в одному із лондонських готелів журналістові, який назвався перекупником квитків, що він розповсюджував квитки серед українських уболівальників, тренерів та офіційних осіб, проте потім у нього має залишитися ще до 100 квитків - їх він і мав намір продати нелегально.

Бі-бі-сі не повідомляє про дату зустрічі журналіста з Геращенком.

Як зазначає видання, продаж квитків на Лондонську олімпіаду перекупникам є карним злочином, який карається штрафом у розмірі до 20 000 фунтів стерлінгів (приблизно 31,6 тисячі доларів).

За матеріалами РІА «Новости», «Бі-бі-сі»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368