16 травня 2012 р. Національним банком України та Банком Греції був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері банківського нагляду.

Як повідомляє офіційний сайт НБУ, від Нацбанку документ підписав заступник голови НБУ Ігор Соркін, від Банку Греції - заступник голови Банку Греції Іоаніс Пападакіс.

Документ регламентує питання співпраці двох наглядових органів у різних сферах банківського нагляду, включаючи обмін інформацією про загальний стан банківських систем і окремих банківських установ, здійснення дистанційного спостереження та проведення інспекційних перевірок таких установ для забезпечення нагляду на консолідованій основі, запобігання використання банків для легалізації кримінальних доходів, зазначили в НБУ.

Важливим положенням цього документа є зобов'язання сторін щодо збереження конфіденційності інформації, що становить банківську таємницю, та її використання виключно в наглядових цілях.

Аналогічні двосторонні документи про співпрацю у сфері банківського нагляду підписані Національним банком України з наглядовими органами Білорусі, Вірменії, Кіпру, Киргизії, КНР, Латвії, Литви, Люксембурга, Польщі, Російської Федерації, Туреччини, Угорщини та Швеції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292