У 2012 році буде продовжена державна підтримка садівництва і виноградарства. При цьому Мінагрополітики ініціює зменшення кількості перевірок підприємств, які отримали державну підтримку на розвиток галузі. Про це сьогодні, 11 травня, у рамках робочого візиту до Закарпатської області заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, Закарпатська область зобов'язана відновити садівництво і виноградарство, оскільки цьому сприяють кліматичні умови регіону, наявність земельних і людських ресурсів. А для стимулювання розвитку галузі регіону в державі передбачені виплати коштів, які повинні підтримати вітчизняного виробника.

«На сьогоднішній день основна діюча програма підтримки виноградарства та садівництва полягає в направленні коштів 1% збору на розвиток цих галузей. Так, у 2011 році за цим напрямом було виділено 472,4 млн грн. Кошти спрямовувалися на посадку, догляд, зберігання і переробку плодів і ягід. Ця ж програма залишиться і у 2012 році», - повідомив міністр.

Втім, зазначив керівник Мінагрополітики, виробники не поспішають користуватися державними коштами, оскільки це тягне за собою велику кількість перевірок на підприємствах.

«На сьогодні існують державні дотації для садів і виноградників, але виробник не хоче ними користуватися, оскільки разом з державними коштами приходить безліч перевірок. Ми розуміємо, наскільки важливо контролювати державні кошти, але я доповідатиму прем'єр-міністрові, щоб зменшити кількість інспекцій і зробити цивілізованим систему їх проведення, щоб виробник міг ефективно працювати і нарощувати обсяги», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

991