На півночі Гватемали в руїнах стародавнього міста цивілізації Майя американські вчені виявили ще один календар. Його принцип базується на русі небесних тіл. На думку археологів, це найстаріша з написаних систем числення часу, що зустрічалися коли-небудь.

Розкопки міста Шультуна, одного з найбільших мертвих міст Майя, відкритого близько ста років тому, група вчених під керівництвом Вільяма Сатурно з Бостонського університету проводить з 2001-го року. Вивчивши знахідку, археологи підтвердили, що цей календар частково сходиться з тим, що обривається на даті 21-го грудня 2012-го року, передає «ИТАР-ТАСС».

У новій знахідці немає ніяких згадок про прийдешній апокаліпсис, навпаки, можна стверджувати, що світ існуватиме ще як мінімум сім тисяч років. «При найближчому розгляді стає зрозуміло, що цикли змінюють один одного. Календарі Майя створені так, що продовжують відраховувати час на мільярди, трильйони, будь-яке доступне число років наперед», - пояснив Сатурно.

Календар стародавньої цивілізації точно описує місячні і сонячні цикли, а також рух зірок і великих небесних тіл. Що ж до кінця світу 21-го грудня 2012-го року, більшість експертів стверджують - ця дата не є вироком людству, а всього лише знаменує закінчення одного з циклів календаря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2330