Почесну місію пронести прапор України на церемонії відкриття ХХІ зимових Олімпійських ігор довірено саночниці Лілії Лудан.

Для найдосвідченішої спортсменки у складі нашої збірної ця Олімпіада буде вже четвертою, починаючи з Нагано-98. Вищим олімпійським результатом Лудан стало 6-е місце ні Іграх 2002 року в американському Солт-Лейк-Сіті.

Зазначимо, що на минулих зимових Олімпійських іграх, що проходили в 2006 році в Туріні, українським прапороносцем була також представниця санного спорту - Наталія Якушенко, повідомляє «ЛІГА».

XXI зимові Олімпійські ігри 2010 року відкриваються у Ванкувері 12 лютого.

Як повідомляв ForUm, усі 47 українських спортсменів, які отримали олімпійські ліцензії, пройшли акредитацію.

3 лютого шеф української місії на XXI зимових Олімпійських іграх Ніна Уманець прийняла два двоповерхові житлові будинки на околицях Вістлера, де проживатимуть наші біатлоністи, лижники, саночники, сноубордисти, гірськолижники, стрибуни на лижах з трампліну і представники лижного двоєборства.

Нагадаємо, українським спортсменам збільшили суму винагороди за медалі Олімпіади-2010. За золоту медаль спортсмен отримає $100 тисяч, за срібну – $70 тисяч, за бронзову – $50 тисяч. У той же час, поки не вирішено питання з розміром винагороди для тренера, що виховав призера Олімпіади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

843