Завтра, 9 жовтня, президенти країн-учасниць СНД з'їдуться на саміт до Молдови.

Проте, на відміну від свого російського колеги Дмитра Медведєва, який пообіцяв неодмінно прибути до Кишинева, Президент України Віктор Ющенко ще в роздумах.

Можливо через те, що Медведєв навідріз відмовляється зустрічатися з ним «віч-на-віч».

Учора український Президент заявив, що зустріч з президентом РФ необхідна. «З нашої сторони перешкод немає. Я сподіваюся, що ця зустріч буде, особливо після того, що було зроблено з російського боку влітку, то ця зустріч необхідна», - заявив Ющенко.

У свою чергу, глава МЗС РФ Сергій Лавров, перебуваючи в Харкові, заявив, що Росія не давала відповідь на пропозицію України про двосторонню зустріч президентів двох країн.

«Відповіді немає. Якщо ви читали послання (відкритий лист президента РФ Дмитра Медведєва Президентові України Віктору Ющенку – ред.), то у вас повинне бути якесь розуміння ситуації», - сказав він.

В.о. глави МЗС України Володимир Хандогий також підтвердив цю інформацію.

«Відсутність відповіді також можна розглядати як відповідь», - заявив він

Нагадаємо, президент РФ Дмитро Медведєв у листі до українського колеги Віктора Ющенка 11 серпня 2009 року піддав критиці антиросійський курс українського керівництва і заявив, що приїзд до Києва посла РФ відкладається. Пізніше він виразив надію, що його звернення до Ющенка і відмова направляти посла до Києва змусять українське керівництво задуматися про коректування курсу.

Зі свого боку Ющенко 13 серпня в листі у відповідь Медведєву відкинув звинувачення з боку російського лідера в антиросійському курсі офіційного Києва і виразив надію на конструктивний діалог з Москвою. Пізніше він звернувся із закликом до російського колеги активізувати діалог між Києвом і Москвою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

860