Перший пілот команди «Оптіма Лізинг Україна» Вадим Нестерчук задоволений результатом команди на ралі серії Дакар - «Шовковий шлях», у якому вітчизняний екіпаж зайняв у класифікації позашляховиків 16-е місце.

«Ми сприймали ралі «Шовковий шлях» як репетицію напередодні «Дакара-2010» і відпрацювали всі поставлені завдання – відтестували автомобіль і перевірили злагодженість команди. Повертаюся додому з відчуттям задоволення, тому що ралі показало нашу повну бойову готовність до «Дакара-2010». Позашляховик Mitsubishi не підвів - після невеликої профілактики і відновних робіт відправлятимемо машину до Аргентини. Зараз наш бойовий автомобіль пливе по Каспійському морю на поромі, який відправився вчора із Туркменбаші», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

Розповідаючи про останній, дев'ятий етап ралі, Нестерчук сказав, що його команда пройшла спокійно, спецділянка склала всього 24 км. При цьому він пожалкував, що організатори скасували ділянку, яка проходить із Балканабада у Дарвазу.

«По суті, ця ділянка повинна була бути найскладнішою, адже пролягала через серце пустелі Каракуми. Ми розраховували на змістовний етап по дюнах і пісках. Але і без цієї ділянки перегони виявилися непростими. Із 50 автомобілів, які відправилися на «Шовковий шлях» із Казані, до Ашгабата добралися лише 34, із 20 вантажівок – 16», - сказав капітан української команди.

Друге місце зайняв представник команди Volkswagen - американець Марк Міллер, який відстав від лідера на 21 хвилину, а третє - їхній колега по команді Жінель Де Вільєр.

.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

972