Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 12 по 18 лютого.

«Якщо наші з вами однопартійці попадуться, ми ще жорстокіше будемо з них питати. Ми не дозволимо, щоб людей задурювали. Коли ми готувалися до зими, шановні колеги, ми з вами обговорювали це питання, і я обіцяв, що за підсумками опалювального сезону будуть зроблені висновки і дуже жорсткі. Думаю, дехто не досидить на своєму службовому місці до кінця цієї зими, і нам потрібно це з вами швидко виправити. Я впевнений в тому, що весна переможе насправді, не так, як хтось собі уявляє, вона переможе з порядком, яким ми наводитимемо. Вона переможе і в регіонах і в центрі»», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про весну.

«Немає реального об'єднання. Відбуваються певні спіритичні контакти. Об'єднання «Нашої України» і БЮТ так само загрожує коаліції, як якесь гіпотетичне танення льоду на Марсі», - народний депутат Тарас Чорновіл про об'єднання НУ і БЮТ.

«Міфи про наднаціональний орган ЄЕП, передачу комусь суверенних повноважень – це «дохлий кінь», скакати на якому бездумно і смішно», – Мінфін України піддав критиці заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко, яка стверджує, що участь України в ЄЕП приведе до втрати суверенітету.

«Люди збираються в бойскаутські загони, оголошуючи, що нас чи то мільйон, чи то тисяча, чи то сто. Штатний радник президента збирається з приходом весни, коли у нього в голові розпустяться бруньки, йти стрункою колоною разом з Давидом Жванією, який за це платить, і Тарасом Стецьківим, до якого я щиро ставлюся. Як політик, який претендує на креативність, я обіцяю, що це буде весело. Це шапіто якесь», - глава МНС Нестір Шуфрич про рух.

«Я давно знаю Нестора Шуфрича, ще по Верховній Раді попереднього скликання. Це, м'яко кажучи, людина оригінальна в найгіршому значенні цього слова. Тому я ці епатажні вислови не брав би до уваги. І раджу всім не реагувати на всю цю шизофренію Шуфрича», - народний депутат Ярослав Кендзьор про інтерв'ю міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича.

«Обласні ради потрібно ом оскалити... і залишити за ними як за Москалем, коли він був представником Президента в Криму, лише контроль за дотриманням законів на територіях», - віце-спікер ВР Адам Мартинюк про майбутнє облрад.

«Маленькі боги, князьки, кожний з своєю булавою хочуть мати вплив, щоб від них все залежало», - народний депутат Петро Порошенко про з'їзд «Нашої України».

«Якщо я зараз скажу правду, то їм (Королю і Огризку) на засідання Верховної Ради і не треба буде вже приходити», - Адам Мартинюк про шанси Короля і Огризка.

«Микола Янович, ви кожного разу демонструєте, що у вас мобілка є», - Президент Віктор Ющенко зробив зауваження першому віце-прем'єру Миколі Азарову за те, що у нього задзвонив мобільний телефон під час засідання РНБО.

«Поступово розвіюється «помаранчевий туман» і зменшуються апетити «любих друзів», - Адам Мартинюк про ситуацію в державі.

«Всі говорять про демократію, а коли люди одержували владу, всі говорять, це хіба опозиція. Де опозиція? Ми її не бачимо. А якщо немає опозиції, немає і демократії в країні. Ми проголосували за опозицію, що в цьому поганого. Це як права і ліва рука - як один організм. Ось влада, ось опозиція», - народний депутат Рінат Ахметов про опозицію.

«Знаєте, що мені незручно? Те, що мені доводиться коментувати якісь дурниці», - Ахметов коментує чутки про можливу зміну лідера Партії регіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1102