Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 29 січня по 4 лютого.

«Конституція – це інструкція з рукопашного бою. Якби Ющенко і Янукович помінялися місцями, тобто Ющенко став прем'єром, а Янукович президентом, то навколо Закону про Кабмін була б протилежна бійка. Таким політикам не личить дути губки, як скривдженим хлопчикам. Ющенко і Янукович виглядають в очах світової спільноти, як малолітні хлопчики, що сваряться в пісочниці», - лідер БЮТ Юлія Тимошенко про закон про Кабмін.

«Нам пропонують провести круглий стіл, але говорять, що не можна говорити про закон про зовнішню політику, про закон про Президента, про закон про СБУ. А про що тоді говорити? Про бджіл? Буде дорого! Говорити потрібно і можна про все – про найгостріші, про найболючіші, найделікатніші проблеми. До будь-яких позицій треба підходити по гамбурзькому рахунку. Ми дискутували, скажімо, з представниками «Нашої України» - не подобається вам трактування закону? Так це ж і є значення демократії. Анатолій Франс писав: «В чому щастя демократії - вона править погано, але, слава Богу, коротко. І завжди є можливість її виправити», - віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник про необ'єктивність умов, висунутих Президентом України Віктором Ющенком для проведення загальнонаціонального круглого столу.

«Ми придумали ось таку ящірку і називаємо її «парламентсько-президентська республіка. Та немає такого в світі! Наявність конституційного поста Президента, закріпленого в Конституції, не говорить про гібридність політичного пристрою», - Табачник – про президентсько-парламентську республіку.

«Питання врегулювання заробітної плати в країні є більш філософським, ніж практичним. Якщо ми дестабілізували різними закликами ситуацію, кажучи то «давайте Верховну Раду міняти», то «давайте мера виганяти. Зарплата, зрештою, у нас буде нормальною тоді, коли ми всі разом зрозуміємо, що не від того, що хтось говорить на трибуні, зростає наш добробут, а від того, що хтось реально робить для нас з вами і разом з вами», ми на всіх рівнях дестабілізували політичну ситуацію», - перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров про зарплати.

«В надрах «Нашої України» народжуються дуже дивні ініціативи. Ви знаєте, що вони готують проект президентського Указу про зміщення Місяця з орбіти і про наближення до Землі планети Марс? Так хіба ж це жарт. Це приблизно з однієї і тієї ж сфери. Це з ряду того божевілля, яке без кінця продукує «Наша Україна». Дуріти дозволено кожному, у тому числі і навіть керівникам деяких парламентських фракцій. Ну, нехай подуріють. Цього цілком достатньо для того, щоб зрозуміти, з ким ми маємо справу», - Народний депутат України, лідер парламентської фракції СПУ Іван Бокий про ініціативу «Нашої України» щодо відставки спікера ВР Олександра Мороза.

«Бог, коли бачить, що ми правильно робимо, і розуміє, що нам палиці в колеса вставляють, - так за 100 років найтепліша зима. Допомагає уряду Януковича навіть Бог. Зверху все видно», - народний депутат України, член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов про діяльність Кабміну.

«Більшість релігій світу сповідає принцип «Не вкради!», - сказав Бродський. - Я не знайомий з доктриною «Нового світового порядку», але припускаю, що там також повинні бути канони загальнолюдської етики. Тому закликаю вас примусити членів вашої пастви Леоніда Черновецького, Сергія Зіміна, Олеся Довгого і багатьох інших відступити від шляху, який веде до прокляття», - депутат Київради Михайло Бродський закликав «лідера тоталітарної секти Олександра Ледяєва і керівника секти «Посольство Боже» Сандея Аделаджу накласти анафему на членів своєї пастви - мера Києва Леоніда Черновецького і його співучасників».

«Вони можуть ніжкою тупнути, вони можуть образитися і піти із залу, вони можуть навіть внести відповідний проект постанови (про звільнення Мороза з посади голови ВР) і хтось за це проголосує, але найімовірніше БЮТ не буде лізти. Юля була відверто скривджена і Ющенком, і багатьма «нашоукраїнцями». Для Юлії Тимошенко є певна вигода в тому, щоб продемонструвати «Нашій Україні» своє місце: мовляв, ви наберете під 80 голосів, якщо не менше, і до побачення, хлопчики!», - народний депутат України, член фракції Регіони України Тарас Чорновіл про позицію БЮТ щодо голосування за відставку Мороза.

«Можу сказати одне: я — за розпуск парламенту. В даному випадку мною рухають меркантильні інтереси: я ніколи не приховував, що справа мого життя — політика. Завдяки випадку не ставши депутатом, я втратив можливість самореалізації, і зараз мені б хотілося повернутися у велику політику. Тому я ходжу в церкву і благаю Бога, щоб цей малопрофесіональний парламент був розпущений», - народний депутат четвертого скликання Олександр Волков про особисте.

«Коли бабака трясуть і запитують, якою буде зима - теплою чи холодною, то це прекрасний день, щоб витягнути з нори наш уряд, щоб він зробив заяву, чим закінчиться ця зима, і трошки потрусити, скільки там у нього жиру наросло... Правда, Чечетов зробив заяву, що зима буде теплою, і Бог у цьому допомагає. Але як бабак він не проходить, тому що там є фігури більші», - лідер БЮТ Юлія Тимошенко про уряд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1159