Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків з 4 по 10 грудня.

«Дурень ваш Тарасюк і вся решта ваших міністрів круглі ідіоти. Так і напишіть! Я маю право їх ображати і називати вашу країну грабіжником! Ви вкрали моє майно і 15 років не хочете його повертати!» - лідер ЛДПР Володимир Жириновський про заборону МЗС на його в'їзд до України.

«Коментувати заяву людини, яка дуже некоректно висловлюється про українських політиків, не зовсім доречно. Оскільки це означатиме, що МЗС України опускається до рівня такої людини, як Володимир Жириновський. Якщо російські політики такого рівня висловлюються так негативно проти українських політиків, які є їх колегами, то правильність рішення заборони на в'їзд в нашу країну депутату Держдуми РФ Жириновському підтверджується», - керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця про висловлювання Жириновського.

«Президент - політик, він робить заяви і говорить те, що хочуть почути від нього виборці, а київська влада йде на непопулярні, але дуже необхідні кроки, оскільки є представником виконавчого органу», - Київський міський голова Леонід Черновецький про заяву Президента України Віктора Ющенка.

«Наша Україна» «зрозуміли, що їх, даруйте, відлучили від циці… таким чином їм ця політреформа стала упоперек горла, адже не їх патрон диктує правила поведінки. Вони не мають нагоди схопити більший шматок пирога. Насправді все зрозуміло: кучмісти з оточення Президента хочуть повернутися до кучмізму, а очолює їх один з найбільш самовідданих кучмістів Порошенко», - народний депутат України, член фракції СПУ Іван Бокий про своє бачення змін, які відбулися з моменту голосування «в пакеті» за проведення політреформи.

«Я тоді працював заступником начальника управління «Газбанку». Пригадую, що щодня ми одержували десятки телеграм про особливості бюджетних відносин... Я згадую, як у нас були дуже напружені наради щодо того, як відноситися до цих телеграм, яку виконувати, яку ігнорувати, яку гальмувати, яку - вдавати, що не зрозуміли або що не дійшла», - Ющенко про річницю укладення Біловезьких угод.

«Балогу так швидко, похапцем призначили для того, щоб у нього була печатка партії і інші юридичні документи, щоб ніхто з «любих друзів Президента» не міг там «навести порядок». Тобто, щоб доступ до печатки, до юридичних документів, розрахункового рахунку партії мав довірену особу Ющенка, тому в екстреному порядку в лісі протягнули це рішення. Реанімувати «Нашу Україну» практично неможливо. А зіграти на бренді - можна», - народний депутат України, член Партії регіонів Володимир Зубанов про нового керівника НСНУ Віктора Балогу.

«Необхідно знайти спосіб, механізм, відмовитися від того негативного, що було в останні місяці, останній рік діяльності політичної сили. Це не політика проти персонально когось, ми говоримо про колективний проект, який вимагає нової енергії. Нову енергію можуть дати нові гравці», - почесний глава НСНУ, Президент України Віктор Ющенко про майбутнє партії.

«Президент сьогодні має дуже сильну «політичну карту», яка може перекрити будь-яку іншу «політичну карту», і мені здається, що свою «карту» про підписання бюджету Ющенко не використовує проти України», - координатор парламентської коаліції, лідер фракції Партії регіонів України Раїса Богатирьова про позицію Ющенка відносно бюджету.

«Це політичне зґвалтування. Якщо міністра немає, він звільнений, знаходиться у відрядженні, на лікарняному або, не дай Бог, перейшов у кращий з світ, то його обов'язки виконує перший заступник. В будь-якому міністерстві», - віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник про дії звільненого міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка.

«В цій ситуації ні в Президента, ні в прем'єра немає часу займатися державними питаннями, тому що вони цілодобово повинні захищати повноваження, які вони мають, і протистояти спробам опонента відрубати їх. Конституційна реформа породила політичний канібалізм – хто кого з конкуруючих центрів впливу з'їсть в першу чергу. Ефективність управління країною принесена в жертву політичному проекту минулого режиму», - Юлія Тимошенко про взаємодію гілок влади після конституційної реформи.

«Представникам української влади необхідно говорити одним голосом. На міжнародній арені представникам української влади необхідно стояти пліч-о-пліч, покращувати імідж країни, тим паче, що за великим рахунком нам немає про що сперечатися», - Прем'єр-міністр України Віктор Янукович про відсутність розбіжностей з Ющенком.

«Це бюджет ідіотизму. Цей бюджет загрожує не тільки життю людей, але і державності України», - Тимошенко про бюджет 2007.

«Найбільші серед наших помилок – це наші списки: вони неякісні, оскільки багато випадкових людей примазалися до нашої політичної сили, щоб пролізти до парламенту, або в місцеві ради», - народний депутат, заступник голови фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов про найбільшу помилку БЮТ.

«Це маячня. Оскільки я в постійному контакті із слідчим, навіть у той тиждень, коли був на лікарняному. Вчора я проводив день місцевого самоврядування, і на цьому святі були і міліціонери, і прокурор, і всі силовики. І ця подія вчора транслювалася по всіх місцевих каналах у прямому ефірі. Це просто ось така українська політика, яку мені хочеться послати куди подалі.», - голова Запорізької облдержадміністрації Євгеній Червоненко про інформацію про те, що в Запорізьку облпрокуратуру поступила вказівка з ГПУ «визначити місцезнаходження пана Червоненка».

«Я тобі не Льоня. Я позбавляю вас слова за хуліганські дії і нахабну морду. Ви взагалі без царя в голові», – мер Києва Леонід Черновецький заборонив до кінця доби виступати з трибуни міської ради одному з головних своїх супротивників – депутату Михайлу Бродському.

«Те, що робить сьогодні Омельченко… це чиста брехня. Кияни скоро переконаються в тому, що все, що він приводить собі в заслугу, здійснюватиметься. ну, як мінімум у 2 рази швидше, це раз. По-друге, він відкрито бреше і робить це провокаційно. Все, що він говорить, налаштовано в провокаційному порядку. Кожне слово не просто злість, як це було раніше, а сьогодні він налаштований на провокації. Це чиста провокація», - Черновецький про слова свого попередника.

«А що, тепер у нас Мінюст замість Конституційного Суду уповноважений робити висновки про конституційність тих або інших документів? Нехай свою думку Мін’юст заховає собі в…кишеню, нікого його думка не цікавить», - член фракції «Наша Україна» Юрій Ключковський про висновок Мін’юсту щодо неконституційності указу Президента про продовження Борисом Тарасюком виконання обов'язків міністра закордонних справ.

«Ти володієш київським «Динамо» і керуватимеш українським футболом. Такого не буде ніколи. Поки це буде, буде війна», народний депутат Борис Колесников про Григорія Суркіса.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1096