Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків за тиждень з 23 по 30 жовтня.

«Я практично попрощався, про всяк випадок, з життям», - мер Києва Леонід Черновецький про інцидент в його літаку.

«Тарасюк, у вас настрій, я скажу, яким буде настрій Послухайте, коли говорю, на вашому місці я б не посміхався», - прем'єр-міністр Віктор Янукович на засіданні Кабміну зробив зауваження міністру закордонних справ Борису Тарасюку.

«Наступного тижня особисто звітуватимете по кожному регіону. Я попереджаю кожного з вас, я востаннє про це говорю, палицею ганяти я вас не буду. Прошу мене зрозуміти – це ваша особиста відповідальність», - Янукович дав завдання міністрам.

«Ніхто не ставив нам ніяких умов. Навіщо придумувати? Тому я категорично сказав своїм колегам, у жодному випадку не виправдовуватися. В чому виправдовуватися? Хтось нісенітницю несе, хтось придумує, хтось спеціально висуває якісь безглузді версії. А ми повинні виправдовуватися?», - перший віце-прем'єр Микола Азаров про синхронізацію вступу до СОТ.

«Журналісти з каналу «Інтер», ви на кого працюєте, на Україну чи на Румунію?», - Азаров, торкаючись сюжету про те, що канал Дунай - Чорне море занедбаний.

«Ми що, повинні припинити будівництво доріг?! При чому тут Азаров?», - Азаров, коментуючи сюжет про те, гроші на будівництво автобана Київ-Одеса були розкрадені.

«Мене, відверто кажучи, образило. Я в якомусь заголовку в Інтернеті прочитав: «Повернення блудного сина». Я чесно скажу - не гріховодив. Якось навіть мене це образило», - Азаров про свою відпустку.

«Взагалі, я в свої роки повністю відданий роботі, і я веду замкнутий спосіб життя, за винятком того, що я обідаю і вечеряю в громадських місцях. Інших речей не існує. Я педант у цьому значенні, і завжди люблю робити все в один і той же час - і працювати 12 годин, і одночасно все робити щохвилини», - мер Києва Черновецький про свої звички.

«Ми шкодуємо, що досі «Наша Україна» не визначилася, де вона: у владі чи в опозиції. Хочеться цей мексиканський серіал вже припинити», - Юлія Тимошенко про статус НУ.

«На жаль, сьогодні мова слів перейшла до мови жестів. Депутати боролися за місце під сонцем, де кому сидіти і де краще грітися. Сподіваюся, мені не доведеться застосовувати мої навички в сесійній залі. Але думаю, якщо мені доведеться застосувати боксерські навички, то напевно місця депутатів звільняться», - депутат Київської міськради Віталій Кличко про конфлікт у сесійній залі.

«Щодня я наступаю на нові мозолі різних людей, які мають різні інтереси в київському міському майні, у тому числі і депутатів Верховної Ради. Вони намагатимуться розділяти мої повноваження або примножуватимуть їх - мене це не хвилює», - Черновецький про свої трудові будні.

«Поки ви - депутати, вам ніщо не загрожує. Але задумайтеся про того старого, який кролям сіно возить через річку», - Володимир Проскурін, депутат Харківської облради про майбутнє депутатів.

«Днями я втретє стану дідусем, можливо, сьогодні. У мене скоро народиться мій третій внук, і мій син збирається назвати його моїм ім'ям», - Черновецький про свій сімейний стан.

«Опозиція не може бути до держави або до народу. І ми співробітничатимемо зі всіма, хто поділяє ці принципи. Що стосується питання «з ким?», а якщо трохи грубіше – «під кого?», ми поки його не розглядали. Це буде окрема тема», - член фракції «Наша Україна» Анатолій Кінах про співпрацю з БЮТ.

«Він нічого не забуває. Адже я з ним давно працюю і знаю його цю особливість. Буває, кине на ходу: займися таким питанням. Ти собі думаєш: так він же так, ненавмисно це сказав, навіть не записав - напевно забуде. А він через декілька днів або тижнів викличе тебе і запитає: ми тут з тобою домовлялися, ти це зробив?», - віце-прем'єр Володимир Рибак про Віктора Януковича.

«Тому, не заглиблюючись в аналіз вибору наших країн, я хотів би відзначити, що якщо це НАТО, то не в збиток Росії. якщо це СОТ, то, враховуючи просунутість відносин з СОТ Росії і бажання збудувати стратегічно-економічну взаємодію в двосторонньому плані, звичайно треба... синхронізувати переговорний процес наших країн стосовно СОТ», - російський прем'єр Михайло Фрадков про зовнішню політику України і Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

908