Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків за тиждень з 18 по 24 вересня.

«Якщо до іншого йде наречена, то невідомо, кому повезло. Отже дай бог їм швидше визначитися, з розумними вони чи з красивими. Мені бог подарував і одне і друге», - народний депутат з Партії регіонів Євгеній Кушнарьов прокоментував можливість вступу до парламентського міжфракційного об'єднання опозиції фракції блоку «Наша Україна».

«Я вважаю, що Черновецький не володіє жодною слов'янською мовою - ні українською, ні російською, ні білоруською», - колишній мер Києва Олександр Омельченко про Леоніда Черновецького.

«Такої людини немає. Здавалося б, був вічним мер, а хто сьогодні мер? Я. Точно я. А був хтось до мене, я не пам'ятаю. Здається нікого не було», - мер Києва Леонід Черновецький про свого попередника Омельченка.

«Чому уряд вирішив почати економію саме з резонансної соціальної програми, для мене велике питання. Можливо, це не любов на рівні алергії до ініціатив Президента», - Кушнарьов про вірогідність скорочення соціальних виплат.

«Я б такому заступнику міністра з задоволенням дав по одному місцю», - Кушнарьов про ініціативу Рибака.


«У світі, напевно, немає жодного міністра фінансів, у якого б попросили гроші, а він сказав - візьми. У нього завжди відповідь одна – нкмає. Але ми повинні пам'ятати про чутливі питання», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про необхідність збалансувати бюджет по доходах і витратах.

«На цьому місці, що ви бачите, повісив я … Він був трохи захований у іншому місці, за квітами, не дуже видно. Тепер всі ті, хто входять бачать портрет глави держави», - Янукович про портрет Президента у своєму кабінеті.

«Назріває розуміння, що потрібно сказати або «так», або ні». «Тому що нескінченними переговори не можуть бути. Тому що засваталися, і колись має бути або весілля, або відмова від намірів. Не можна все життя бути зарученими», - Кушнарьов про створення коаліції.

«Це політичне питання, це не вина двох сторін цих, це може бути вина тих політиків, які сидять за цим столом, що вони не можуть розібратися в трьох соснах», - Президент Віктор Ющенко про ситуацію в Криму.

«Загибель шахтарів - це божа кара Донецької області за підтримку не тієї політичної сили», - народний депутат Михайло Поживанов про загибель гірників на шахті ім. Засядька.

«Ти, Мишо – нікчема, моральний виродок. Багато я в своєму житті чув дурних висловів, непристойностей, дуростей, але те, що сказонув народний депутат Поживанов не вміщається в рамки людського розуміння. Кожна смерть шахтаря на глибині тисячі метрів у жителів Донбасу, та і в усіх нормальних людей сприймається як особиста трагедія, тим більше, коли таких смертей десятки», - народний депутат, член фракції «Регіони України» Василь Хара про заяву Поживанова.

«І зрозуміло, з якою метою, коли немає альтернативи, коли не можуть запропонувати щось розумне використовуються такі не факти, а плітки. Щоб обляпати всю Верховну Раду, щоб обляпати кожного депутата і спікера», - народний депутат Іван Бокий про підкуп депутатів.

«Ми хочемо знову високо підняти прапор, піднятий на Майдані. Прапор, який топтали продажні політики останнім часом», - Юлія Тимошенко про ситуацію в країні.

«Президент підписує указ, що я і роблю, а далі прем'єр-міністр у певних випадках скріпляє його своїм підписом. Я роблю свою роботу і приймаю рішення, інше – це технічна бюрократична процедура. Я думаю, що в уряді достатньо людей, які повинні забезпечувати виконання цієї процедури, а не робити національне шоу навколо цього», - Ющенко про повернення йому Кабміном семи указів.

«Зараз простіше передбачити подію, яка відбудеться на землі через 100 років, ніж передбачити, що завтра робитиме «Наша Україна», - народний депутат Володимир Зубанов про наміри «Нашої України».

«П'ятнадцять років ми вдаємо, що цієї проблеми немає. Сьогодні ми говоримо, що ростуть не будиночки - муляжі. Ну, муляж - це щось уявне... Я сам себе ущипнув - подивився: там цеглина, фундамент - який це муляж?»,- постпред Президента в Криму Геннадій Москаль про проблему наділення кримських татар землею.

«Мені боляче дивитися на контрактника, який одержує 500-600 гривень і від нього вимагають мотивованої бойової служби. Мені боляче відкривати шафу лейтенанта в гуртожитку, який одержує 900 гривень, і бачити, що там висить тільки спортивний костюм і куртка, куплена ще мамою», - міністр оборони Анатолій Гриценко про ситуацію в армії.

«Я б бачив майбутню модель таку, це те відчуття, яке є у мене, щоб і Придністров'я, і Молдова в своїх відносинах розділили повноваження, але були єдиною державою, щоб парламент існував і там, і там, щоб узяти певний період на рішення гострих питань», - прем'єр-міністр Віктор Янукович про ситуацію в Придністров'ї.

«Тодішня влада на чолі з Президентом (тодішнім) через МЗС добилися відміни цієї конференції, мотивуючи це тим, що за два тижні будуть вибори... Це хуторяни так діють завжди, піклуючись про своє місце, натомість, щоб піклуватися про інтереси України», - спікер ВР Олександр Мороз про перспективи вступу до НАТО.

«Вона повинна була б сказати, що не підписана постанова не тому що я не провів засідання, а тому що є регламентна норма, яка передбачає, що коли зацікавлені суб'єкти законодавчої ініціативи не згодні з прийняттям рішення на основі регламенту, то тоді на основі того ж регламенту, вони звертаються з заявою до глави ВРУ», - Мороз про претензії Юлії Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

856