Пропонуємо вам вибрані цитати українських політиків за минулий тиждень.

«Це те ж саме, що і цивільний шлюб – зараз треба йти в загс. Їдемо ми в загс, чого ви хвилюєтеся», - лідер фракції Соціалістичної партії України Василь Цушко про формування коаліції.

«Цього немає ні в Нью-Йорку, ні в Парижі. Київ не повинен перетворитися на розплідник проституції і наркоманії! Ігрові заклади прибиратимемо з міста», - мер Києва Леонід Черновецький про гральні заклади.

«Ми вимагатимемо переголосування цієї постанови. Ми все одно оприлюднимо факти, куди йдуть копійки людей, які кров'ю зароблені», - лідер БЮТ Юлія Тимошенко про ціни на газ.

«Де докази цих слів? Спочатку з жаром когось звинувачують, а потім тихо з'їжджають з теми», - народний депутат Євгеній Кушнарьов.

«Я знаю, що Черновецький багато кому як кістка в горлі, але він є таким, як є. І сила, за списками якої він балотувався, не вимагала вирішити питання Черновецького і зареєструвати іншого», - голова ЦВК Ярослав Давидович про депутатський мандат Черновецького.

«Як це могло статися? Куди їх очі дивилися?.. Ні в одній країні світу такого немає. Є тільки в Україні. Нас можна записати в Книгу Рекордів Гіннесса», - перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров про свого попередника Віктора Пинзеника, що допустив підвищення пенсій деяким пенсіонерам до 7 тисяч доларів.

«Не чекайте, поки я почну, як говориться, вас підштовхувати, це буде не зовсім зручно і мені робити і вам це відчувати. Забудьте і відкиньте пропозицію натягувати на себе повноваження, які не торкаються міністерств», - прем'єр-міністр Віктор Янукович міністрам.

«Чим би дитя ні тішилося - лише б не плакало. Але, здається, більшої маячні, притягнутої за вуха, я давно не бачив. Ну, якщо є до мене якісь претензії – в прокуратуру. Хай викликають, хай садять, немає питань. В тому, що у мене позаду «хвостів» немає, я абсолютно спокійний. І тут цим панам навряд чи вдасться змінити», - міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, коментуючи вислови народних депутатів на свою адресу.

«Україна, можна сказати, єдина держава, де цей контроль пущений на самоплив. А саме звідси ці неконтрольовані витрати політичних партій на виборах. І випливають всі ті порушення. Адже один платить за те, що мітингує «за», другий «проти», той прапорцями махає, той зриває плакати, а інший шелестить тими зеленими папірцями. Ось все потрібно змінити сьогодні. Чітко, прозоро необхідно поставити під контроль кожну копійку політичних партій», - голова ЦВК Ярослав Давидович про пропозиції щодо контролю над фінансуванням політичних партій.

«Те, що ми бачимо сьогодні в діях окремих міністрів, назвати інакше як словом «дерибан» не можу», – лідер фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний про кадрову політику уряду Віктора Януковича.

«У мене іноді виникає підозра, що декому свербить від того, що «Наша Україна» може ввійти до коаліції, і він шукає будь-який мотив», - спікер ВР Олександр Мороз про оцінку поїздки Віктора Януковича до Брюсселя.

«Я можу згадати відомий анекдот, коли Рабиновича запитують про здоров'я. «Не дочекаєтеся! Це моя відповідь», - міністр оборони Анатолій Гриценко про чутки про свою відставку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

896