Президент України Віктор Ющенко в своєму традиційному радіозверненні до громадян серйозно занепокоївся тим, що в українських сім'ях народжується мало дітей. Мінімум, який глава держави поставив перед вітчизняними осередками суспільства – дві-три дитини на сім'ю. Втім, краще, звичайно ж, п'ять дітей – за прикладом самого гаранта Конституції.

Ющенко заявив, що влада повинна зробити все, щоб з кожним роком в країні народжувалося більше здорових немовлят, щоб всі діти мали міцні і щасливі сім'ї.

«Демографія залишається однією з найбільших проблем сучасної України. Місія влади - зберегти націю, зробити все, щоб з кожним роком в Україні народжувалося більше здорових немовлят, щоб всі діти мали міцні і щасливі сім'ї», - сказав він.

За словами Президента, нова влада вже зробила перші важливі кроки в цьому напрямі - жінки отримують по 8,5 тис. грн. допомоги при народженні дитини, влада розробила стратегію демографічного розвитку на найближчі 10 років. «Політикою державної підтримки є і створення належних умов для жінки-матері. Це і гарантії збереження робочого місця та матеріальної допомоги на період декретної відпустки, і скорочений робочий день для молодих мам», - відзначив глава держави.

Ющенко вказав на необхідність зробити все, щоб кожна українська сім'я мала по 2-3 дитини, більше уваги приділити гарантіям розвитку кар'єри для молодих матерів. «Влада, керівництво кожного підприємства і відомства повинні поважати прагнення українських жінок об'єднувати материнство і професійний розвиток. Суспільство від цього тільки виграє», - сказав він.

«Ми разом повинні зробити все належне, щоб українські сім'ї були міцними, а діти в них росли щасливими», - підкреслив Президент, додавши, що Україні необхідна сучасна система дитячих садів, юнацьких кружків за інтересами, спортивних секцій, місць для сімейного відпочинку, центрів сімейного дозвілля.

Цікаво, що буквально напередодні радіозвернення українського лідера Президент Росії Володимир Путін у щорічному посланні Федеральному Зібранні заявив, що йому вдалося знайти питання, яке є об'єднуючим при вирішенні великого і важливого комплексу проблем - демографічний спад. «В нас найбільша країна в світі, найбільша територія, і якщо так триватиме, її нікому буде охороняти», - пояснив він, чим був продиктований вибір демографічних проблем як основна тема послання. «Та й що ми за країна така, яка не може забезпечити відтворювання самої себе», - задав риторичне питання глава держави. Він вважає, що причини нинішньої кризи в цій сфері історичні.

«В певний період країна опинилася в перехідному стані, в стані ломки - політичної, економічної, моральної», - нагадав він. "Все це разом привело до серйозних втрат в області демографії", - вважає Путін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

806