На майбутній зустрічі тристоронньої контактної групи щодо ситуації на сході України представники самопроголошеної Донецької народної республіки мають намір порушити питання про особливий статус утворень. Про це заявив у вівторок представник ДНР на переговорах у Мінську Денис Пушилін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Під час зустрічі будемо дотримуватися колишнього порядку денного. Це чотири питання: відведення артилерії та засобів залпового вогню на безпечну відстань від лінії зіткнення, обмін полоненими, зняття економічної блокади Донбасу і введення в дію закону про особливий статус Донбасу», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, повноважний представник самопроголошеної Луганської народної республіки Владислав Дейнего наполягатиме на внесенні до порядку денного мінських переговорів обговорення закону про особливий статус Донбасу та амністію.

Нагадаємо, на зустрічі тристоронньої Контактної групи в Мінську обговорять чотири блоки питань, заявила представник ОБСЄ Хайді Тальявіні: припинення вогню всіма сторонами, відведення усіма сторонами важкої техніки, обмін полонених «всіх на всіх», а також блок питань про доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні незаконним збройним формуванням території для запобігання гуманітарній катастрофі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом