Росія вплинула на представників незаконних збройних формувань на Донбасі, щоб шахти відновили постачання вугілля на решту території України, але розвитку цього питання поки немає, заявив президент РФ Володимир Путін.

На щорічній прес-конференції в Москві він наголосив на необхідності відновлення економічних зв'язків частини Донбасу з рештою території України.

«Відомо, що значна частина електроенергетики працює на донбаському вугіллі, але досі не купує. Нас просили натиснути на схід України, з тим щоб гірники погодилися постачати. Ми це зробили, але досі (у них. - Ред.) не купують», - наводить слова Інтерфакс-Україна.

За його словами, це відбувається тому, що «закрили всі банки (на підконтрольних територіях Донбасу), неможливо розплатитися».

«Ось буквально позавчора сказали, що готові платити, і перерахували передоплату. З'ясовуємо - немає ніякої передоплати. Нібито (перерахували) на картки гірникам, але картки не працюють», - сказав Путін.

І так, зазначив він, відбувається за кожним питанням.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що уряд України не буде закуповувати вугілля в самопроголошених ДНР та ЛНР.

У Донецькій області 95 шахт, з яких 32 розташовані на вільній від окупації території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114