Український гуманітарний вантаж, спрямований урядом за дорученням Президента України на Донбас, доставлено і розвезено тим, хто його потребує. Про це заявила Ірина Геращенко, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Завдяки зусиллям Державної служби з надзвичайних ситуацій і особисто голові Луганської обласної державної адміністрації Геннадію Москалю останні три машини з гуманітарною допомогою були спрямовані адресно соціальним установам на тимчасово окупованих територіях області», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як повідомила Геращенко, в понеділок, 29 грудня, 16 тонн продуктів зі Станиці Луганської було спрямовано до Луганського ПТУ-інтернату для дітей з особливими потребами, Луганської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Луганського обласного геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці, дитячих будинків сімейного типу в Ровеньках, Краснодоні, Лутугиному. Загалом допомогу отримали 25 соціальних установ.

Уповноважений Президента зазначила, що голови Луганської і Донецької ОДА Геннадій Москаль та Олександр Кіхтенко щодня отримують нові звернення від керівників соціальних установ, що перебувають на підконтрольних членам НЗФ територіях, з проханням допомогти вижити їхнім підопічним в умовах сформованої там важкої гуманітарної ситуації. «Українська влада готова надавати адресну гуманітарну допомогу хворим, інвалідам, сиротам, літнім людям. Головне - гарантії безпеки доставки та адресність», - сказала Геращенко.

Вона відзначила велику роботу, виконану для доставки гуманітарного вантажу службою з надзвичайних ситуацій та керівництвом Донецької та Луганської ОДА.

Геращенко підкреслила, що в Донецькій області за чотири дні розподілено 110 тонн українського гуманітарного вантажу, якими забезпечено 5500 людей у населених пунктах Вуглегірськ, Булавинське, Ольховатка, Камишеватка, Новогродівка, Орловське, Андріївка. Гуманітарний вантаж доставлений також у селище Гранітне, розташоване в зоні, підконтрольної ДНР. Кожен громадянин отримав по 20 кілограмів допомоги.

За словами Геращенко, Президент України поставив завдання уряду й надалі сприяти в організації гуманітарних місій для забезпечення адресної допомоги спеціальним соціальним установам.

Нагадаємо, минулого тижня в Краматорськ і Сєвєродонецьк було доставлено понад 300 тонн гумдопомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом