Антимайданівця Гната Кромского, знаного на прізвисько Топаз, затримано, і на четвер, 18 листопада, призначено судове засідання щодо обрання йому запобіжного заходу.

«Тільки що мені подзвонили і повідомили, що на 14:00 призначено засідання у Київському райсуді Харкова», - повідомив адвокат Кромского Олександр Шадрін, передає Інтерфакс-Україна.

Разом з тим він стверджує, що не володіє інформацією про обставини затримання його підзахисного.

Раніше, в середу ввечері ряд інформагентств, посилаючись на джерело, поширили інформацію про те, що Кромской був затриманий співробітниками СБУ при спробі виїзду із України.

Як раніше повідомляв ForUm, Кромской був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської обласної державної адміністрації 1 березня.

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляцію з вимогою визначити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проте апеляційний суд залишив Кромского під домашнім арештом, зобов'язавши лише носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

7 квітня Кромской втік з-під домашнього арешту, зрізавши електронний браслет. 25 квітня СБУ затримала Топаза. 26 квітня він був узятий під варту.

12 вересня Київський районний суд Харкова змінив запобіжний захід щодо Гната Кромского, знаного на прізвисько Топаз, з арешту на особисте зобов'язання.

7 листопада Київський районний суд Харкова дав дозвіл на затримання Кромского.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89