Вранці 10 грудня у Києві затриманий голова ПАТ «Укргазвидобування» Сергія Костюка, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Відзначається, що затримання відбулося в рамках спільної операції прокуратури Києва та СБУ недалеко від головного офісу компанії на вулиці Кудрявській.

«Сьогодні Печерський райсуд повинен вибрати С. Костюку запобіжний захід. Столична прокуратура наполягає на поміщенні підозрюваного під варту», - сказано в повідомленні.

Раніше прокуратура Києва узгодила оголошення про підозру голові правління «Укргазвидобування» та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що спричинило шкоду державі на суму понад 23 млн гривень.

Так, прокуратурою встановлено, що у березні 2014 року між ПАТ та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про постачання зрідженого газу. В результаті комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати і за значно нижчою вартістю.

Дії посадових осіб ПАТ «Укргазвидобування» кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи з встановлення місцеперебування іншого підозрюваного.

Як раніше повідомляв ForUm, голова правління ПАТ «Укргазвидобування» і його заступник звинувачуються у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого державі завдано збитків на суму майже 17 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом