На території Києва посилені протиепізоотичні заходи щодо запобігання спалаху африканської чуми свиней. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в м. Київ.

«Щоб не допустити поширення такого роду вірусної хвороби в Києві, співробітники відділу ветеринарної міліції постійно здійснюють необхідні відпрацювання з оперативними службами з виявлення фактів підпільного ввезення небезпечної продукції тваринного походження», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що для подібних рейдів залучають також державну автомобільну інспекцію та служби дільничних інспекторів міліції, які виявляють факти перевезення незаконних вантажів з продукцією тваринного походження або функціонування підпільних переробних цехів з подальшим документування їх протиправної діяльності.



Згідно з повідомленням, в даний час на стаціонарних постах Державної автомобільної інспекції Києва та ймовірних шляхах перевезення продукції тваринного походження в столиці організована робота спільних нарядів з перевірки таких транспортних засобів.

«Лише протягом листопада цього року було перевірено більше двохсот одиниць автотранспорту та інших суб'єктів господарської діяльності. При цьому було зафіксовано 37 адміністративних правопорушень та складено стільки ж протоколів, дев'ять приписів, передані п'ять матеріалів в органи внутрішніх справ, чотири матеріали - в органи виконавчої влади, вилучено та утилізовано понад півтори тонни неякісної та небезпечної продукції тваринного походження», - розповіли в міліції.



Як повідомляв ForUm, заходи щодо недопущення поширення АЧС тривають в Чернігівській області.

Нагадаємо, в Україні планують створити 30-кілометрову буферну зону на кордоні з Російською Федерацією та Білоруссю, щоб зупинити поширення АЧС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68