Київська влада має намір протягом шести місяців відсортувати перелік пам'яток історії та архітектури у столиці шляхом інвентаризації понад 2 тисячі об'єктів культурної спадщини. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба КМДА.

«У Києві понад 2 тисячі об'єктів культурної спадщини, в тому числі нововиявлених, які не внесені в Державний реєстр нерухомих пам'яток України, які можуть використовуватися при певних обставинах для маніпулювання. Тому київська влада має намір протягом шести місяців упорядкувати перелік пам'яток історії та архітектури», - зазначила заступник голови КМДА.

Зазначається, що за результатами інвентаризації профільні служби підготують відповідні облікові картки, які в установленому порядку будуть направлені в Міністерство культури України.

За словами Старостенко, ці заходи дадуть можливість громадськості мати оновлену і скориговану інформацію, в тому числі в інтернеті, про пам'ятки культурної спадщини національного та місцевого значення, занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, а також об'єктів, занесених до Переліку нововиявлених пам'яток.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом