Міністерство закордонних справ України висловлює черговий протест Російській Федерації у зв'язку з ситуацією довкола громадянки України, народного депутата України VIII скликання Надії Савченко, повідомили Forum'у в прес-службі МЗС.

«Надія Савченко оголосила голодування на знак протесту проти незаконного утримання в Російській Федерації. Викликає занепокоєння погіршення стану її здоров'я, тривале зволікання російської сторони з наданням їй необхідної кваліфікованої медичної допомоги, створення для нашої співвітчизниці незадовільних умов утримання та заподіяння їй страждань, що, зокрема, порушує статтю 3 Конвенції Ради Європи про захист прав та основних свобод 1950 року», - сказано в ноті МЗС.

«МЗС України вимагає негайного звільнення народного депутата України Надії Савченко, стан здоров'я якої різко погіршується», - підкреслюють у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС також закликають світове співтовариство одностайно виступити на захист життя, безпеки та загальнолюдських прав громадян України.

Як раніше повідомляв ForUm, Надія Савченко, що міститься під вартою в РФ, оголосила голодування.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30